RİZE (AA) - Rize'nin Ardeşen ilçesinde düzenlenen 4. Uluslararası Ardeşen Mahalli Off-Road Oyunları'nda renkli görüntüler ortaya çıktı.

Karadeniz Off-Road Platformu tarafından Organize Sanayi Bölgesi alanında gerçekleştirilen oyunlara Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan, İran ve Ermenistan'dan yaklaşık 60 sporcu katıldı. 

Çok sayıda engelin bulunduğu 3 bin metrelik parkurda 30 aracın katıldığı yarışlar, çekişmeli anlara sahne oldu. Dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele eden yarışmacılar, zaman zaman zor anlar yaşadı. Parkuru tamamlayamayan yarışmacıların aracı, iş makineleri yardımıyla çekildi.

Bazı yarışmacıların ise patlayan lastikleriyle etabı tamamlamaya çalıştıkları gözlendi. Oldukça heyecanlı geçen oyunları, çok sayıda vatandaş izledi.

Ardeşen Off-Road Kulübü Başkanı Ali Saruhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Off-Road oyunlarının kendileri için de zor bir organizasyon olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Her sene üzerine katarak ilerliyoruz. Bu yarışı marka haline getirmek için çalışıyoruz. Parkurumuz 3 bin metre ve 15 kapıdan oluşuyor. Bazı yarışmacılarımız bu kapılarda zorlanıyor. Bu kapılara bazı engeller koyuyoruz. Yarışmacılar, bu kapılardan geçmek zorunda. Yandan geçerlerse süre cezası alıyorlar."

Yarışmanın ismini İsmet Dönmez Kupası olarak belirlediklerini de hatırlatan Saruhan, "Geçen yıl İstanbul'dan yarışlara katılan İsmet Dönmez isimli arkadaşımız ilk etabın sonunda kalp krizi geçirmişti. Şu an sağlığı gayet iyi. Fakat biz onu unutmadığımızı göstermek için bu kupaya onun ismini verdik" ifadelerini kullandı.

Yarışmacı Turgut Babaoğlu ise etkinliğe Artvin'den katıldığını ifade ederek, "Off road bizim için bir tutku. Bütün yıl boyunca bu yarışları bekliyoruz ve araçlarımızı da bu yarışa hazırlıyoruz.  Parkur çok uzun olmasına rağmen çok zevkliydi" diye konuştu.

Oyunlara Fatsa'dan eşiyle birlikte katılan Saime Tezli ise şunları söyledi:

"Eşimle birlikte bu yarışlara çok severek katılıyoruz. Yarıştığım için çok mutluyum. Yarışırken çok heyecanlanıyorum. O hız ve adrenalini yaşarken kalbim duracakmış gibi oluyor. O uçuşlar, çamurlara girip çıkmak gerçekten çok güzel. Herkese özellikle de bayanlara off road yarışlarına katılmayı tavsiye ederim."

Oyunlarda dereceye giren sporculara kupa ve çeşitli araç parçaları hediye edilecek.