İstanbul merkezli askeri casusluk davasında Anayasa Mahkemesi’nin, ’Adil yargılanma haklarının ihlal edildiği’ kararını vermesiyle tutuklu bulunduğu İzmir Şirinyer Askeri Cezaevi’nden tahliye olan Deniz Yarbay Tamer Çetin, bir kısmı Türk Silahlı Kuvvetleri, bir kısmı yargı, bir kısmı da emniyette olmak üzere devlet içinde yapılanmış hainler yüzünden hapse atıldıklarını söyledi.
İstanbul merkezli askeri casusluk davası olarak bilinen ’Gizli bilgi ve belge bulundurma’ davasında Anayasa Mahkemesi’nin, ’Adil yargılanma haklarının ihlal edildiği’ kararını vermesiyle İzmir Şirinyer Askeri Cezaevi’nde 6,5 aydır tutuklu kalan Deniz Yarbay Tamer Çetin de tahliye oldu. Üniformasıyla cezaevinden çıkan Çetin’i, eşi Güfran Çetin, büyük oğlu Bartu Çetin ve arkadaşları karşıladı. 8 yaşındaki oğlu Kerem’in kendisinin görevde olduğunu sandığını söyleyen Çetin, "Maalesef devlet içinde yapılanmış hainler yüzünden ki bunların bir kısmı maalesef Silahlı Kuvveler içinde, bir kısmı da yargıda, bir kısmı emniyette. Bu hainler yüzünden ulusalcı Atatürkçü kimliğimiz nedeniyle ben ve silah arkadaşlarım maalesef hapse atıldık ama yılmadık” diye konuştu.
“MESLEĞE GEREKTİĞİNDE ÖLMEK İÇİN GİRMİŞTİK”
Adalet mücadelelerine devam ettiklerini, bu mücadeleyi halk nezdinde de kazandıklarını kaydeden Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu mesleğe girerken gerektiğinde ölmek için girmiştik. Hapse atılmamız dolayısıyla bizim için çok şey fark ettirmedi. Bugünleri de yaşadık ama alnımızın akıyla dik bir şekilde yeniden üniformamızla aranıza döndük. Suçsuzluğumuza inanan bütün halkımıza teşekkürlerimi bildirmek istiyorum. Bu ülkeyi bölemeyecekler. Böldürmeyeceğiz. Dimdik ayaktayız. Hiç zor günler geçirmedik. Biz zaten zor şartlar için eğitilmiştik. Bugünleri de atlattık.”
KÜÇÜK OĞLU GÖREVDE SANIYOR
8 yaşındaki küçük oğlunun kendisini görevde sandığını belirten Çetin, sözlerini şöyle tamamladı: “Küçük oğlum beni görevde sanıyor. Görevden dönmemi bekliyor. Girdiğimizde kendisine bu şekilde ifade etmiştik. Dört gözle bekliyor ama günü gelince ona bunları gurur duyarak açıklayacağız. Ben ve silah arkadaşlarım bu süreci şeref madalyası olarak hep hatıralarımızda taşıyacağız ve torunlarımıza anlatacağız. Mağdur edenlere suç duyurusunda bulunacağız ama en önemli temennimiz onların adil yargılanması. Bizim gibi yargılanmasınlar. Bizi böyle yargılasalar bile onlar adil yargılansınlar. Biz adı ‘gerekçe’ olan kendisi gerekçesiz kararlarla mahkum edildik. Biz yargılamadan hiçbir zaman kaçmadık. Çünkü suç işlemedik.” Çetin ailesi, açıklamanın ardından yakınları ile kucaklaştı.