Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri’nin Denizi olarak bilinen Yamula Barajı’nın Anadolu’da merkez olarak kabul gördüğünü söyledi.
Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, Yamula ve Bayramhacı Baraj Gölleri’nde bulunan boyu 15 metrenin altındaki gemi ve iç su araçlarının denetim ve belgelendirilmesi amacıyla 77 kişinin eğitim ve sınav programı için Kocasinan Belediyesi’nin merkez olduğunun altını çizerek,"Programa Kahramanmaraş ve Şanlı Urfa başta olmak üzere çeşitli illerden toplam 77 kişi katıldı. Onlara da hoş geldiniz diyorum" diye konuştu.
Yamula Barajı’nın Kayseri’nin Denizi olarak kabul gördüğünü vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar,"Aklıma yıllar önce Kayseri’yle ilgili anlatılan bir hikaye geldi. Bilirsiniz; mecliste bir müzakereler sırasında bazı illerin vekilleri liman isteklerini belirtiyormuş. O zamanki vekilimiz de ondan ben de istiyorum demiş. Arkadaşlar liman istiyor Kayseri’ye siz ne istiyorsunuz deyince ben de liman istiyorum demiş. Bizim de artık bir denizimiz, bir limanımız var. Bu kalabalığı görünce bu işin rağbet gördüğünü, karşılığını bulduğunu, artık ciddi kabul görmüş durumda olduğunu gözlüyoruz. Bu bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Ehliyet ve belgelerin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını, kazasız belasız bu işlerin yerine getirilmesini diliyorum"dedi.
Başkan Çolakbayrakdar, "Yamula ve Bayramhacı’da gemi ve iç su araçlarının denetimi ve belgelendirme işlemleri belediyemiz tarafından yürütülmektedir. Bu göllerde 39 balık avlama, 3 balık nakliye, 23 özel tekne, 6 servis motoru, 2 spor ve eğlence amaçlı ticari deniz taşıtları ve 1 yüzer kreyn olmak üzere toplam 74 gemi ve iç su aracı bağlama kütüğü kayıt işlemleri yapılmıştır" diye konuştu.
Daha sonra Mersin Liman İşletmeleri’nde görevli personel tarafından Kocasinan Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim programının ardından teorik ve pratik olmak üzere iki aşamalı yapılan sınavın sonuçları yapılacak değerlendirmenin ardından açıklanacak.