MUĞLA'da CHP'nin il ve 13 ilçe başkanı ortak bildiri yayınlayıp, 16 askerin şehit olduğu Hakkari Dağlıca'daki PKK'lı teröristlerin hain saldırısını kınadı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu istifaya davet etti.
CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Marmaris İlçe Başkanı Mehmet Oktay, Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Dalaman İlçe Başkanı Erdoğan Karakuş, Datça İlçe Başkanı Sami Bircan, Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, Kavaklıdere İlçe Başkanı Zafer Akkaş, Köyceğiz İlçe Başkanı Nazmi Ünoğlu, Menteşe İlçe Başkanı Erkan Aydın, Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, Seydikemer İlçe Başkanı Nalan Büyükçoban, Ula İlçe Başkanı Gültekin Sarıbaş veYatağan İlçe Başkanı Kamil Genek'in imzası bulunan bildiride, şöyle denildi:
"Dağlıca'da yaşanan hain terör saldırısında çok sayıda askerimiz şehit düşmüş ve yaralanmıştır. Terör olayı saat 15.30 sıralarında başlamış, askerlerimiz şehit edilirken, çatışmalar devam ederken, Başbakan Konya'da milli maçı izlerken kameralara yansıyor ve maçın bitimine çok az süre kala olaydan yeni haberi olmuş gibi davranıyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan ülkesinde yaşanan olaylardan zamanında haberleri olmuyorsa neden bu görevlerde bulunuyorlar? Olayları bilip de bilmemezlikten geliyorlar ise ki ülkemiz için en üzücü yanı burasıdır, Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemizi yönetemez durumda demektir ve görevlerini bırakıp istifa etmeleri gerekmektedir."
Hürriyet Gazetesi'ne yapılan saldırının da hatırılatıldığı açıklama şu ifadelere yer verildi:
"Basın kuruluşunun binası kişi ve kişilerce, haber yapılmasın diye saldırıya uğramıştır. Basın özgürlüğünü hiçe sayan düşünceler göz ardı edilirken, yeni anayasadan bahseden Erdoğan, günlerdir ülkemizde yaşanan terör olaylarında yasa boğulan analardan bahsetmemiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, halkın özgür iradesi ve demokrasi ile meclise gelen 550 milletvekilinden oluşur. Bunu gayet iyi bilen Erdoğan 13 senedir tek başına, vekillerinin düşüncelerine önem vermeden ülkeyi yönetmiş, 7 Haziran genel seçimlerinde ülkemizde büyük bir katılımla gerçekleştirilen genel seçimlerde sandıktan çıkan sonucu içine sindirememiştir. Başkan olma hayalleri kurarken sandıktan çıkan sonuçla hüsrana uğrayan Erdoğan, ülkeyi erken seçime götürmek için her yolu denemiş ve hükümet kurma çalışmalarında da bu tutumunu seçimlerde en çok oyu alan ikinci parti Cumhuriyet Halk Partisi'ne hükümeti kurma görevini vermemekle göstermiştir. Demokrasinin olmazsa olmazı halkın özgür iradesidir. Hakkari Dağlıca'da ve ülkemizin birçok noktasında yaşanan terör olaylarını şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyoruz."