Mısır’da yapılan darbeyle hapse atılan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Musri’nin Enformasyon Bakanı Sallah Metewelly ile İhvan Müslüman Kardeşler Genel Sekreteri Mahmut Hüseyin, Musri’nin idam cezasına çarptırıldığı haberini Şanlıurfa’da katıldıkları sabır etkinliğinde aldı. Metewelly’i, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati teselli etti.
Mısırlı eski Bakan Sallah Metewelly, İhvan Genel Sekreteri Mahmut Hüseyin ve Mısır’daki Rabia Meydanı’nda şehit edilen Esma’nın ağabeyi Biltacı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Eyüp Nebi sabır etkinliğine katıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati’nin de katıldığı etkinlikte, Mısır’da hapse atılan Musri’ye, İhvan Genel Sekreteri Mahmut Hüseyin’e ve Rabia Meydanı’nda şehit edilen Esma’nın ağabeyine sabır ödülü verildi. Musri’nin ödülünü ise tutuksuz yargılanan eski Enformasyon Bakanı Metewelly aldı. Metewelly ve yanındakiler, program esnasında ajanslara düşen haberle Musri’ye idam cezası verildiğini öğrendiler. Mısırlı eski Bakan Metewelly’i AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati teskin etti. Metewelly’nin haberi soğukkanlılıkla karşıladığını belirten Nebati, “Yaptığımız bu sabır etkinliğinin hemen başında ajanslara düşen haber yüreğimizi burktu. Çünkü hemen yanımızda bulunan sayın bakan, sayın Musri ve sayın Karadabi ve 108 arkadaşları yargılandıkları davada idama mahkum edildi. Büyük bir metanet içerisinde bu haberi okudu. Ama yüreğimiz burkuldu, çünkü sayın bakan milletin iradesi ile gelmiş hükümetin bir temsilcisiydi. Allah onların yardımcısı olsun. Allah Kahire’deki insanların yardımcısı olsun. Bu dünyadaki bütün darbecilerin de eylemlerinin başarısızlıkla neticelenmesi için dua ediyoruz” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm dünyanın olduğu gibi kendilerinin de arkasında durduğunu belirterek teşekkür eden Metewelly ise, “Bugün duyduğumuz bu karar bizim için şereftir. Biz inanıyoruz ki bu karar uygulama aşamasına geçmeyecek. Bu darbenin ve verdiği kararların gidici olduğuna inanıyoruz. Birlikte bulunduğumuz bu insanlar, onun hak yolunda olduğunun bilincinde olduğundan sabır ödülünü vermişlerdir” diye konuştu.
İhvan Genel Sekreteri Hüseyin de, “Mısır devrimini yapanlar için bu şaşılacak bir şey değil, alışagelmiş bir durumdur. Biz şuna iman ettik; hiçbir insan diğerinin ömrünü bir an ne uzatabilir ve ne kısaltabilirler. Bu idamlar da bizim için ancak bunu ifade eder” dedi.
Babasının da idam kararı verilenler arasında olduğunu belirten Esma’nın ağabeyi Biltacı, idam kararının darbeci Sisi ve askerlerinin İsrail ile birlikte aldığı karar olduğunu söyledi.