Bölgesel Amatör Ligine yükselme final maçında rakibi Adıyamanspor’u Eyüp ve Kaptan Abuzer’in attığı gollerle 2-1 yenmeyi başaran Adıyaman GAP Spor Bal Ligine yükseldi.
Adıyaman 1. Amatör Küme Liginde şampiyon olduktan sonra Play-Off’a yükselme maçlarında aynı başarıyı gösteren ve üst üste aldığı galibiyetlerle Play-Off grubunu şampiyon tamamlayan Adıyaman GAP Spor rakibi Adıyamanspor’u 2-1 yenerek Bal Ligine yükseldi. İlk yarının 0-0 sona erdiği karşılaşmanın ikinci yarısında GAP Sporlu Eyüp 60. dakikada topu ağlarla buluşturdu.
Bulduğu golle rahatlayan GAP Spor ilk yarıya nazaran rakip kalede etkili olmaya başladı ve günün başarılı ismi Kaptan Abuzer 71. dakikada topu ağlarla buluşturdu ve GAP Spor’u 2-0 öne geçirdi. Maçın sonlarına doğru GAP Spor kalesinde gol arayan Adıyamansporlu futbolcuların geliştirdiği atakta hakem penaltı noktasını gösterdi. Maçın 80. dakikasında Uğur’un attığı penaltı golüyle durum 2-1 oldu. Maçta başka gol olmayınca Adıyaman GAP Spor 2-1 kazandığı maç sonunda BAL Ligine yükselme sevinci yaşadı.
Koca bir sezon verdikleri emeğin karşılığını almanın haklı sevincini yaşadıklarını ifade eden GAP Spor kulüp başkanı Hüseyin Koç; “Sporcu kardeşlerimiz maça yüreklerini koydu, muhteşem taraftarımız ise tribünde dua ve destekleriyle başarıda pay sahibi oldular. Sezon başından bu yana bu takıma emek veren bütün sporcu kardeşlerimizi, teknik heyetimizi, yönetim kurulu üyelerimizi, basınımızı ve taraftarımızı yürekten kutluyorum. Bundan sonraki hedefimiz çok iyi bar takım oluşturup bu daha üst liglerde temsil eden bir takım kurmaktır” dedi.
Bal Ligine çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden GAP Spor Teknik Direktörü Fikret Keleş; “Muhteşem taraftarımızı ve sezon başından bu yana takıma emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Allah herkesten razı olsun. Hak edenin kazandığı bir maç oldu. Bizlere bu sevinci yaşatan bütün futbolcu kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.