Aydın’ın Efeler ilçesinde akşam saatlerinde basın parkındaki elektrik trafosunun bulunduğu bölgede yakılan ateş korkuttu. İtfaiyenin anında müdahalesi ile trafo alevlere teslim olmadan yakılan ateş söndürüldü.
Olay akşam saatlerinde İstasyon Meydanı ile Gençlik Caddesinin kesiştiği bölgede bulunan Basın Parkı’nda meydana geldi. Basın Parkı içerisinde bulunan elektrik trafosundan dumanlar yükseldiğini gören vatandaşlar İtfaiye ekiplerini arayıp trafodan dumanlar yükseldiğini belirtip yardım istedi. İtfaiye ekipleri gelene kadar dumanlar bir anda aleve dönüşmesiyle park çevresinde büyük bir panik yaşandı. Çevredeki vatandaşlar trafonun patlama ihtimaline karşı bölgeden kaçışmaya başlarken kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevleri kontrol altına alıp yangını söndürdü.
İtfaiye ekiplerinin yaptığı araştırma sonucunda alevlerin trafodan yükselmediği anlaşıldı. Trafonun arka bölümünde yakılan bir ateşin trafonun dibindeki plastik boruları tutuşturması üzerine yoğun duman ve alevlerin ortaya çıktığı tespit edildi. İtfaiye ekiplerinin erken müdahalesi ile trafoya sıçramadan yangının söndürülmesi herkesi rahatlattı.