Kanser hastalığına yenik düşerek hayatını kaybeden Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi(OMÜ) Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Füsun Yarış için üniversitede tören düzenlendi.
OMÜ Tıp Fakültesi önünde düzenlenen törene, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Şahin, OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Aydın, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Samsun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Özkan, Prof. Dr. Füsun Yarış’ın yakınları, arkadaşları ve öğrenciler katıldı.
Merhume Füsun Yarış’ın naaşı başında bir veda konuşması yapan ağabeyi Metin Yarış, “Hepinize teşekkür ediyorum ki bugün o sevgiyi tekrar sunmaya geldik. İsterseniz son görev deyin isterseniz son yolculuk deyin bugün Füsun’a veda ediyoruz. Hepiniz sağ olun, hepiniz var olun. Bir tek şey istiyorum. Onu aslında Füsun’un da istediğini biliyorum. Bugün hüznümüzü defnedelim, yarından itibaren onun bıraktığı yerden koşmaya, maratonlara devam edelim. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.
“HAYATTA İZ BIRAKIRSAK HER ZAMAN HAYATTA OLMAYA DEVAM EDERİZ”
Her ölümümün acı olduğunu söyleyen OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Aydın, “Ancak insanlar hayatta yaptıkları güzel şeyler nedeniyle ölüme gururla giderler. Yine hatırlandığımız için aslında gerçekte ölmeyiz. Ancak gerçek ölüm bizi hatırlayan son kişi de öldüğünde olur. Eğer hayata dair güzel şeyler yaparsak, hayatta iz bırakırsak her zaman hayatta olmaya devam ederiz” ifadelerini kullandı.
Konuşmalardan sonra helallik alındı ve dua okundu. Buradaki törenin ardından merhume Prof. Dr. Füsun Yarış’in naaşı toprağa verilmek üzere Sinop’un Gerze ilçesine götürüldü.