Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Yönetmen Murat Uygur, uyuşturucu ile mücadelede önemli açıklamalarda bulundu.
Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu olarak bilgilendirme seminerlerine başlayacaklarını ifade eden Uygur, şöyle dedi:
"Metropol kentlerde bir taraftan sayısı ve hızı artan araçlar yaşantımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelirken, diğer taraftan birçok insanın yaşamına son vermekte, onları sakatlamakta ya da maddi ve manevi zararlara neden olmaktadır. Trafik kazaları, dünyanın temel ve Türkiye’nin ise en başta gelen ve çözümü zor sorunlarından biri olduğu için incelenmesi ve çözüm yolları bulunması gereken çok önemli bir konudur.
Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu olarak bu sorunun çözümünün gençlerimizi bilgilendirmek ve eğitmekten geçtiğinin bilincindeyiz. Trafik kazalarının en başta gelen nedenlerinden biri alkol ve uyuşturucu kullanımıdır. Alkollü olarak araba kullanma, büyük ölçüde alkol bağımlılığından kaynaklanan bir semptom olarak kabul edilmektedir. Son yıllarda sürücülerin içki kullanması belirgin olarak artmıştır.
Ülkemizde de 1 Ocak 1997’den itibaren uygulanmaya başlanan 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’na eklenen maddeler ile alkollü araç kullanmanın cezası artırılmış, hapis, ehliyete el koyma gibi zorunluluklar getirilmiştir. Ayrıca Psikoteknik değerlendirme ve psikiyatrik muayene sonucu ehliyetin geri alınması şartı da eklenmiştir . Bu yeniliklerin alkollü araç kullanımını ve dolayısıyla trafik kazalarını azaltmada önceki yasaya göre daha başarılı olabileceği inancındayız. Getirilen yenilikler diğer ülkelerde oldukça başarıya ulaşmış uygulamalardır. Ülkemizin de aynı şansa sahip olduğunu görmek oldukça sevindirici ve umut vericidir.
Biz de Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek amacı ile lise ve üniversite öğrencilerine araç kullanmaya başlamadan önce trafik ve trafik çarpışmaları hakkında bilgilendirmek, alkol ve madde kullanımının trafik çarpışmalarına etkisini anlatmak ve bu konuda öğrencilere bilinçlendirmek için Nisan ayından itibaren bilgilendirme seminerleri düzenleyeceğiz."