Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’da yerel televizyon kanalında konuk olarak katıldığı programda Batı Akdeniz illerinin ortak kullanacağı bölgesel bir organize sanayi bölgesi kurulması gerektiğini söyledi. En az bin hektarlık bir alanda bölgesel OSB kurulabileceğini belirten Başdeğirmen,bunun için de Ağlasun bölgesinin uygun olduğunu kaydetti.
İLK DESTEK ATSO’DAN
O öneriye ilk destek Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak’tan geldi. Budak canlı yayına telefonla bağlanarak, “Antalya turizm ve tarımda öne çıkmış bir il. Antalya’nın sanayi şehri olması çok da mümkün değil.Bu fikri destekliyorum. Antalya’nın sanayiye ihtiyacı var. OSB sınırlarını doldurdu. Antalya Limanı’nın olması da büyük avantaj. Üç ilin kullanacağı ortak sanayi bölgesi illerin ilerlemesi için önemli. Bunun için ortak bir OSB’yi destekliyorum. Üç ilin ortak kalkınması için sinerjiyi yakaladığımıza inanıyoruz. İşimizi gücümüzü bir tarafa bıraktık. Hepimizi kendi bölgelerimiz için heyecanla çalışıyoruz. Benim hayalim Antalya’ya hızlı trenin gelmesi.Bizim için 100 yıllık bir hayal ama maalesef proje aşamasına gelecek proje bile oluşturulamadı. Bunun için üç il olarak ortak çalışmalıyız. Antalya Isparta yolunun duble yol olması için de bu konun takipçiyiz. Bu da yetmez halkımızın vatandaşımızın da bunu yürekten istemesi siyasiler üzerinde toplumsal baskılar oluşturmamız gerekiyor. Antalya’da OSB’nin sınırları artık daha fazla büyümez.Yatırımcı çok fazla geliyor. Biz yönlendiriyoruz. Duble yolun yapılması, hızlı trenin gelmesi bölgeyi uçuracaktır. Sanayinin kuzeye kaymasını yürekten destekliyoruz” dedi.
GELİN BİRLİKTE BÜYÜYELİM
Bunun üzerine ITSO Başkanı Başdeğirmen, “Üçümüzün tam ortasında bir alanın kurulmasını istiyoruz. O yüzden sizden isteğimiz Antalya’da yeni bir OSB kurmayın. Gelin Burdur Isparta OSB’lerini dolduralım. Artık biz de size biraz yaklaşalım. Bu birlik beraberliği devam ettirdiğimiz müddetçe bu bölgeye güzel yatırımlar gelecektir. Beraber büyümek beraber güçlenmek zorundayız” diye konuştu.
MUTLAKA BÖLGESEL OSB GEREKİYOR
Öneriye destek veren Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik de “Isparta Burdur beraber büyüyecek. Biz bölgesel çalışmaların önemini biliyoruz. Bölgesel organize sanayiyi 4- 5 yıldır konuşuyoruz. Üniversite kampüs alanının OSB’ ye uygun olacağın konuşmuştuk. Antalya sanayileşmeyi bırakmalı. Isparta OSB’sini doldurdu. Biz ikinciyi yapıyoruz . Bu yıl içinde kalan 10 parsel tahsis edilmiş olur. Mutlaka bölgesel OSB gerekiyor. Burdur’da mermer ihtisas sanayi bölgesi kurma projemiz de var. Bu bölgede bir kısmı Isparta ve Burdur il sınırında.Biz iki il birlikte çalışmak zorundayız ve bunun farkındayız” dedi.