Kayseri’de Kız İmam Hatip Liseleri arasında Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması düzenlendi.
Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan yarışmaya İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Mahmut Tatlı, Kayseri Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Şenol Doğan ile 12 yarışmacı, öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Tatlı, "Yüce kitabımız Kur’an, bir hayat rehberi, insanları huzur ve mutluluğa götüren evrensel bir mesajdır. Hak ile batılı ayırt eden bir söz, Allah’ın sımsıkı bağlı kalınmasını istediği sağlam bir ip ve sevgili Peygamberimiz’in (S.A.V.) peygamberliğinin en büyük mucizesidir.
Amacımız burada bir sınav yapmak değil. Biz biliyoruz ki bütün öğrencilerimiz başarılıdır. Amacımız öğrencilerimizin bilgisini ölçmek, onları teşvik edip kaynaşmalarını sağlamaktır" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından 12 kız öğrenci Kur’an-ı Kerim’i güzel okumaya çalıştı. Yapılan yarışmada yarışmacılar 40 puan üzerinden değerlendirildi. Yarışmacıların her hatalarında 2 puanları silindi. Yapılan yarışma sonrasında Kocasinan İMKB Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Büşra Akbal birinci, Keykubat Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Zehra Yücekaya ikinci, Develi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Amina Feryal Şeker ise üçüncü oldu.