Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'ın Hani İlçesi'nde DBP'li Belediye Eş Başkanı Nevin Oktay'ı bıçakla yaralayan babası 68 yaşındaki Mehmet Oktay'a 6.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Nvin Oktay'ın da babasını "Dağa çıkar seni öldürtürüm" diye tehdit etitği ididasıyla 5 yıla kadar hapisi istedi.
Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde 14 Nisan 2014 tarihinde meydana gelen olayda DBP'li Belediye Eş Başkanı 45 yaşındaki Nevin Oktay, babası Mehmet Oktay tarafından bıçakla ağır yaralandı. Vücuduna 6 bıçak darbesi isabet eden Oktay, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturmayı yürüten savcı Fatih Ergül'ün hazırladığı iddianamede ağır yaralanan Eş Başkan Nevin Oktay ve babası Mehmet Oktay 'Şüpheli-Müşteki', kardeşi Veysi Oktay ise 'Şüpheli' sıfatıyla yer aldı. İddianameyi hazırlayan savcı, Eş Başkan Oktay'ın babasını tehdit ettiğini iddia ederek 'Suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehdit etmek' suçundan 5 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi.
İddianamede baba Mehmet Oktay'ın ise "Ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama' ve 'Kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama' suçlarından 2 yıldan 6.5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Cumhuriyet Savcısı bıçaklama olayından sonra babasını arayarak tehdit ettiği iddia edilen Eş Başkan Nevin Oktay'ın kardeşi Veysi Oktay'ın ise 'Sesli, yazılı, görüntülü ileti ile hakaret ve tehdit' suçlarından 4 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.
SAVCI:EVE GELMEMESİ YÜZÜNDEN BIÇAKLANDI
Olay günü Eş Başkan Nevin Oktay'ın siyasetle uğraşması ve eve gelmemesi yüzünden babası ile tartıştığını ifade eden savcı, tartışma sırasında Oktay'ın "Benim üzerime fazla gelme. Dağa çıkarım seni öldürtürüm' diyerek babasını tehdit ettiğini vurguladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Mehmet Oktay'ın kızını basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde ve hayat fonksiyonlarını orta derecede etkileyecek nitelikte bıçakla yaraladığını belirten savcı, olayı duyan diğer şüpheli Veysi Oktay'ın da babasını arayarak tehdit ve hakaret ettiğini kaydetti. Veysi Oktay'ın telefonda babası Mehmet'e "Gelip seni vuracağım, evini başına yıkacağım" diyerek tehdit ettiğini ifade eden savcı, şüphelilerin olayları kısmen kabul ettiğini vurguladı. Olayın tanık ifadeleri ve doktor raporları ile doğrulandığını kaydeden savcı, şüphelilerin uzlaşma tekliflerini de kabul etmediğini belirtti.
SAVCININ TUTUKLAMA TALEBİ REDDEDİLDİ
İddianamenin kabul edilmesinin ardından Belediye Eş Başkanı Nevin Oktay, babası Mehmet Oktay ve kardeşi Veysi Oktay'ın tutuksuz olarak yargılanmasına Hani Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Davanın ilk celsesinde duruşmaya katılmayan Nevin Oktay'ın zorla getirilmesine karar veren hakim, sanık Mehmet Oktay'ın soruşturma aşamasında çıkarıldığı mahkemece hakkında verilen adli kontrol kararına uymadığını söyledi. Bunun üzerine duruşma savcısı sanık Mehmet Oktay'ın adli kontrol hükümlerine uymamasından dolayı tutuklanmasını talep etti. Mehmet Oktay'ın tutuklanmasına ilişkin savcının talebini reddeden mahkeme, adli kontrol hükümlerine uymayan sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.
BABASI NEVİN'E BIÇAKLA VURUYORDU
Duruşmada daha sonra Nevin Oktay'ın akrabası Emine Şanlı'nın tanık olarak ifadesi alındı. Nevin Oktay'ın olaydan önceki gece kendi evlerinde kaldığını belirten Şanlı, "Sonraki gün Nevin'in babası geldi. Bir müddet konuştuk. Mehmet Oktay kızı Nevin'e 'Eve gidelim neden burada kalıyorsun?' dedi. Nevin ise, 'Ben hastayım şimdi gelemem daha sonra gelirim'dedi. Bende bu konuşmadan sonra çocuğum altını kirlettiği için banyoya gittim. Bir süre sonra Nevin Oktay içerden 'Emine, Emine' diye bağırarak yardım istedi. Ben gittiğimde Mehmet Oktay kızı nevine bıçakla vuruyordu. Ben ilk başta yumrukla vurduğunu zannettim. Daha sonra elinde bıçak olduğunu farkettim. Ben Mehmet Oktay'ın kolunu tutunca Nevin salona kaçtı. Mehmet Oktay da elindeki bıçağı yere atarak evden ayrıldı. Nevin'in yanağından kan geliyordu. Başka bölgelerinden de kan akıyordu, Gelen esnaf Nevin'i hastaneye götürdü"dedi.
Duruşma eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

FOTOĞRAFLI