AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi'nde ''Eğitim Sürecinde BÖTE’ler (Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi)'' konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Uğur Demiray, Bilişim ve Teknoloji Kulübü tarafından, Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta, son 20 yıldır internetin yoğun kullanımı nedeniyle  yaşamın bir parçası haline gelen mobil teknolojilerin her alanı olduğu kadar eğitim alanını da etkilediğini söyledi. 

E-öğrenme süreçlerinde bilişim teknolojilerinin daha çok önem kazandığını ifade eden Demiray, ''E-öğrenme bireylere eğitsel materyallerin elektronik ortamda uygun ve esnek olarak yapılandırılabilmesi, hızlı güncellenebilmesi, farklı teknolojileri öğrenme sürecine katabilmesi ve 7/24 uygun olunan zamana göre alınabilmesini sağlarken kurumlar açısından da eğitimlerini sunabilecekleri ve nakledebilecekleri önemli bir kavramdır'' diye konuştu.

Mobil öğrenme kavramının yaygınlaşmasıyla farklı öğrenme yapılarına ve klasik öğrenme dışındaki çözümlere ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Demiray, ''Özellikle internet üzerinden uzaktan eğitim sistemleri eğitimin her alanında ve iş dünyasında insan kaynağının eğitim/öğretimini bulunduğu yerden erişimle zaman mekan sınırlılıklarını ortadan kaldırarak eğitim ve öğretimde yüksek bir başarıya olanak sağlar’’ dedi. 

Konferans sonunda Amasya Üniversitesi'nin yeni başlattığı bir uygulama olan 'En Güzel Hediye, En Güzel Miras: Bir Fidan Toprakla Buluşuyor'' parolası kapsamında Prof. Dr. Uğur Demiray adına dikilen fidanın koordinatlarının yer aldığı sertifika Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Recep Çakır tarafından kendisine takdim edildi.