Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde mücadele eden Mersin Hantaş Sportif, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni 27-23 yenerek ligde üst üste 4. galibiyetini aldı. Kulüp başkanı Kayhan Kurt, "Her maç daha iyi oynayan ve daha iyi mücadele eden bir takım oluyoruz. Bundan sonra da zorlu maçlar bizi bekliyor" dedi.
Geçtiğimiz hafta sonu evinde İzmir Büyükşehir Belediyesi 27-23 yenen Mersin Hantaş Sportif, ligde üst üste 4. galibiyeti aldı. Ligde oynadığı 19 maçtan 7 galibiyet 2 beraberlik ve 10 mağlubiyet alan Mersin ekibi, 16 puanla 9. sıraya yükseldi. Bu hafta sonu deplasmanda Konya Selçuklu Belediyesi ile karşılaşacak olan Güney ekibi, bu maçı da kazanıp galibiyet serisine devam etmek istiyor.
"HER MAÇ DAHA İYİ OYNUYORUZ"
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konya Selçuklu Belediyesi maçlarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Hantaş Sportif Kulübü Başkanı Kayhan Kurt, 4 maçlık bir galibiyet serisi yakaladıklarını ifade ederek, "Aldığımız galibiyetlerle alt sıralardan orta sıralara çıktık. 4 maçtır oyuncularımızın göstermiş olduğu mücadeleden memnunuz. Her maç daha iyi oynayan ve daha iyi mücadele eden bir takım oluyoruz. Sahada gösterdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi maçının da böyle zor olacağını biliyorduk. Takımımız maça tutuk başladı ve ilk yarıyı geride tamamladı. Devre arasında ise iyi konsantre olup, ikinci yarıya iyi başladılar. İkinci yarıdaki oyunları ve mücadeleleri ile maçı kazanmasını bildiler. Çok değerli bir galibiyet daha aldığımızı düşünüyorum" diye konuştu.
"KONYA’DAN DA GALİBİYETLE DÖNÜP SERİYE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ"
Konya Selçuklu Belediyesi maçıyla ilgili de konuşan Kurt, "Zorlu süreç bundan sonra başlıyor. Konya’da bizi zorlu bir maç bekliyor. Rakibimiz her ne kadar ligin alt sıralarında olsa da özellikle evinde iyi oynayan ve iyi mücadele eden bir takım. Zaten takımları da genç ve sürekli mücadele eden bir takım. Evlerinde kaybettikleri maçları 1 yada 2 sayı farkla kaybediyorlar. Ancak biz de iyi bir takımız. Son 5 haftada 4 galibiyet 1 beraberlik elde ettik ve çıkışa geçtik. Bu maç bizim için çok önemli. Bu maçı kazanarak hem çıkışımızı sürdürmek istiyoruz hem de alt sıralardan daha da uzaklaşmak istiyoruz. Yakaladığımız moral ve motivasyonla buradan da başarı ile ayrılacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.