Enerya ile Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği arasında indirimli elektrik protokolü düzenlenen törenle imzalandı.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonunda gerçekleşen imza törenine Enerya Karaman İşletme Müdürü Abdülkadir Kılıç, KANEK Bölge Müdürü Mürsel Parlak ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal katıldı.
İmza töreninde konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, “Bugün imzalayacağımız protokol ile esnafımız işyerlerinde kullandığı elektriği yüzde 14 daha ucuz kullanmış olacak. Bize birçok firma müracaatta bulundu. Biz Karaman’ın doğalgazını dağıtan ve 30 yıl Karaman’da hizmet verecek olan Enerya şirketini tercih ettik. Sebebi ise yaşanabilecek herhangi bir sıkıntıda esnafımızın rahatça ulaşabileceği bir firma olmasıdır” dedi.
-ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ FATURALARI AYNI YERDEN ÖDENECEK-
Enerya Karaman İşletme Müdürü Abdülkadir Kılıç’da yaptığı konuşmada, “Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı tüm oda ve bu odalara üye esnaf indirimli elektrik kampanyasından faydalanabilecek. Elektrik piyasasında yürürlüğe giren serbest tüketici limiti kanunu ile aylık elektrik kullanımı sayaç başına 373 KW saat düzeyinde ve en az 130 TL üzerinde olan konut ve ticari işletmeler artık istedikleri elektrik sağlayıcı firmayı seçebiliyor. Karaman’ın doğalgaz dağıtımını da yapan Enerya’dan elektrik alan müşteriler aynı ödeme noktasından elektrik ve doğal gaz faturalarını birlikte ödeyebilecek. Abonelere elektrik Enerya tarafından mevcut hat üzerinden verilecek, yeni bir hat çekilmesi veya inşaata gerek olmayacak. Hiçbir ek ücret ödemeden her ayın 5’ine kadar Enerya’ya gelerek sözleşme imzalayan abonelere bir sonraki ayın birinden itibaren elektrik verilecek. Sözleşme imzalanmasından itibaren mevcuttaki sistem devam edecek olup, artık elektrik faturası Enerya tarafından gönderilecek” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Esnaf Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal ile Enerya İşletme Müdürü Abdülkadir Kılıç ve KANEK Bölge Müdürü Mürsel Parlak arasında protokol imzalandı. Törenin sonunda Enerya’nın indirimli elektrik tarifesinden faydalanmak isteyen esnaf Soner Debik arasında sözleşme yapıldı.