Adana Valisi Mustafa Büyük’ün başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu’nun 2015 Yılı 2. Dönem Toplantısı düzenlendi.
Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Mustafa Büyük’ün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve Koordinasyon Kurulu Üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Vali Mustafa Büyük, İl Koordinasyon Kurulu’nun geçmiş yıllarından buyana değişmeden ve aynı şekilde devam eden en istikrarlı aynı zamanda en köklü kurumlardan birisi olan Devlet Planlama Teşkilatı tarafından organize edildiğini söyledi.
İlerdeki yatırımcı kuruşlar tarafından yapılan yatırımların yıl içerisinde belirli aralıklarla değerlendirildiğini belirten Vali Büyük, “Yapılan koordinasyon toplantılarıyla kurumlar arasındaki eksiklikler, işbirliği ve talep edilen ihtiyaçların çözümlenmesi hedeflenmiştir. Ancak toplantıların kamu kurumlarıyla sınırlı kalmaması, yerel yönetimlerimizin de katkı ve destekleriyle daha başarılı sonuçlar alınacaktır” diye konuştu.
Vali Büyük’ün konuşmasının ardından kurul üyeleri, kurumları tarafından projelendirilen yatırımları hakkında bilgi verirken, yeni yapılacak projelerinden de bahsetti.
Toplantı, kurul üyeleri arasında karşılıklı soru cevap şeklinde son buldu.