BURSA'da 112 Acil Sağlık Hizmetleri bünyesinde bisikletli 112 acil sağlık ekiplerinin kuruluyor. İl Sağlık Müdürü Dr.Özcan Akan, bisikletli sağlık ekiplerinin trafiğin yoğun olduğu semtlerde, ambulans gelene kadar hastaya müdahale edeceğini açıkladı.
Bursa'da hizmete girmesi planlanan bisikletli 112 Acil Servis ekiplerinin tanıtımı Botanik Park'ta yapıldı. Yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle böyle bir projeyi yaşama geçireceklerini belirten Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Ekiplerimizi, kendi alanlarında eğitimli paramedik ve acil tıp teknisyenlerinden oluşturduk. Gün içersinde, trafiğin yoğun olduğu kritik noktalara yakın parklarda görev yapacaklar. Böylece, vakalara ulaşım süresini kısaltacağız. Bisikletli çalışanlarımız, yapacakları ilk ve acil müdahale sonrası hasta ihtiyaç duyarlarsa çağıracakları ambulanslar ile vakaları hastanelere yönlendirilecektir" dedi.
Sağlık Müdürü Akan, ilk aşamada iki ekipten oluşan ve Tuzpazarı, Cumhuriyet Caddesi ve Heykel'de ring halinde görev yapacak olan bisikletli 112 Acil Sağlık Ekipleri'nin sayısını önümüzdeki günlerde 5'e çıkartacaklarını sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI