Adalet ve Kalkınma Partisi Burdur İl Başkanlığı’nın 5. Olağan Kongresi’nde İl Başkanlığı’na seçilen Ömer Bütüner, Yüksek Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı.
Mazbatasını almaya gitmeden önce AK Parti İl Teşkilatı’nda basın toplantısı yapan Ömer Bütüner, konuşmasına Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye vasiyetini okuyarak, "Bizim siyasette yol haritamız bu şekilde başlayan öğütlerden oluşmaktadır. Bize güvenen insanları, görev veren insanları mahcup etmeyeceğimize ve Burdur’da bize verilen bayrağı daha yukarılara taşıyacağımızı yürekten inanmanızı istiyorum" dedi.
Fikir üreten, çözüm arayan kişilerden yeni bir liste oluşturduklarını dile getiren Bütüner, 7 Haziran seçimlerinde Burdur’dan 3 milletvekili çıkarmak için tüm teşkilatlarla canla başla çalışacaklarını belirtti. AK Parti İl Başkanı Ömer Bütüner, "Bunu yapacak kadrolarımız mevcut. Oturmuş olduğu koltuklardan güç alan değil, bu koltuklara güç veren arkadaşlarından bir yönetim kurulu oluşturmaya gayret ettik. Bu süreçte 9 bin 500, 10 bin civarında üyesi olan partinin, bir il teşkilatının 40 kişilik bir yönetime sığdırılması elbette zordu. İstesek de, istemesek de bazı arkadaşlarımız listenin dışında kaldı. 2001 yılında çıkılan bu kutlu yolculukta görev almış, destek vermiş bütün kardeşlerimizi sahaya indirerek, AK Parti kadrolarını dahil ederek, 7 Haziran 2015 seçimlerinde Burdur’da özlenen tabloyu 3 milletvekilliğini de Adalet ve Kalkınma Partisi saflarına kazandıracağız inşallah" diye konuştu.
Bütüner, konuşmasından sonra Yönetim Kurulu ile Yüksek Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı.