Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 71. Genel Kurulu nedeniyle Ankara’da bulunan Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MATSO) yöreyi tanıtmak amacıyla açtığı stant yoğun ilgi gördü.
TOBB’un yarın ve pazar günü gerçekleştirilecek 71. Genel Kurulu nedeniyle 81 ilden Ankara’ya gelen sanayi ve ticaret odaları, TOBB İkiz Kuleler bahçesinde yörelerini tanıtan stantlar açtı. Manavgat’tan Başkent’e gelen MATSO’nun standında başta keçiboynuzu olmak üzere yer alan diğer yöresel ürünler yoğun ilgi gördü. MATSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Oğuz Öncel, “Burada bulunma amacımız her yıl düzenlenen TOBB Olağanüstü Genel Kurulu’na katılmak için buradayız. Aynı zamanda burada bu yıl ilk defa düzenlenen ‘Birlik Bahçemiz’ ile bütün ticaret ve sanayi odalarının kendi bölgelerini tanıtan stantlarında bulunuyoruz. Bizim de burada bulunuş amacımız, yöremize ait yöresel ürünlerimizi tanıtmak, buraya gelen katılımcılara onlardan ikram etmek, yöresel ürünler tanıtım kitapçığımız, yöresel ürünler tanıtım kitapçığımız, onun dışında bölgemizi tanıtan CD’miz var” diye konuştu.
Öncel, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bizim öncelikle Manavgat altın susamı diye tabir edilen dünyaca ünlü ve şuanda coğrafi işaret alma noktasında sonuca yaklaşmış olduğumuz bölgemizde üretilen ve dünyadaki diğer susamlardan farklı olarak yüzde 40 yağ oranı ve aroması farklı olan bir susamımız var ve bu susamdan üretilen tahinlerimiz var. Manavgat’ta üretilen keçiboynuzu ve keçiboynuzundan üretilen pekmez ve lokumlarımız var. Onun dışında Manavgat’ta ürün çok. Manavgat’ın portakalı, karpuzu gibi birçok ürünlerimiz var. Manavgat sadece bir turizm kenti değil, bunun yanında bir tarım kenti. Turizmle beraber Manavgat anılıyor. Aynı zamanda Manavgat’ın yöresel ürünlerini de tanıtmak için buradayız."
Stantlar, TOBB İkiz Kuleler bahçesinde iki gün boyunca açık kalacak ve saat 17.00’ye kadar ziyaret edilebilecek.