Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’da öğrenim gören yabancı öğrencilerin katılımıyla “Başkanlık Kupası-Uluslararası Öğrenci Futbol Turnuvası” düzenliyor.
Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile birlikte düzenlenen turnuva, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in başlama vuruşu ile başladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’da çok sayıda ülkeden öğrencinin bulunduğunu belirterek, düzenledikleri çeşitli programlarla kardeşlik, dayanışma ve birliktelik duygularının artması için çalıştıklarını, düzenlenen futbol turnuvasının da buna katkı sağlamasını diledi. Lise kategorisinde 24, üniversite kategorisinde 17 takımın mücadele edeceği turnuvanın ilk maçında Uganda Afganistan’ı 5-1 mağlup etti.
Dumlupınar Spor Tesisleri’nde gerçekleşecek turnuva, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda final ve kapanış programı ile sona erecek. Turnuva sonucunda dereceye giren takımlara kupa ve ödüller verilecek. Büyükşehir Belediyesi’nin Engelliler Mehter Takımı ile Somali Halk Oyunları gösterisinin de yer aldığı turnuvanın açılışına Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, ASKF Başkan Vekili Zahir Renklibay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Selim Yücel Güleç ile çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.