Afyonkarahisar’da dün akşam saatlerinde başlayan ve gece şiddetini arttıran kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, kardan dolayı Afyonkarahisar-Antalya Karayolu gidiş istikametini trafiğe kapandı.
Kentte başlayan kar yağışının ardından kar kalınlığı yaklaşık 15 santimetreye ulaşırken, şehir bağlantı yollarında ise kar ulaşımda aksamalara neden oldu. Afyonkarahisar-Antalya Karayolu’nun gidiş istikameti yoğun kar yağışı ve kazalar nedeniyle Kılıçaslan Kavşağı Mevkii’nden itibaren trafiğe kapanırken, geliş istikametinden ise trafik kontrollü bir şekilde verildi. Kapanan yolda yaklaşık 8 kilometrelik araç kuyruğu oluşurken, karayolunda mahsur kalanların imdadına ise Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Afyonkarahisar Temsilciliği gönüllüleri yetişirken, AKUT gönüllüleri sürücülere akaryakıt, kumanya, battaniye ve ihtiyaç duyanlara çocuk bezi dağıttı. AKUT İl Temsilcisi Mehmet Uğurluoğlu, karayolunda kimsenin mağduriyet yaşamaması için gönüllü ekiplerin 24 saat esasına göre çalıştığını kaydederek, “Şu saat itibari ile Afyonkarahisar-Antalya karayolu ulaşıma kapanmış vaziyette. Afyon bilindiği gibi Türkiye’nin ana arterlerinin geçtiği nokta, Afyon’dan-İzmir’e ulaşan yolda Uşak Dumlu denilen bir mevkii var. Orada araç trafiğe kapanmış vaziyette. Kontrollü olarak gelişler sağlanıyor ama ilerlen saatlerde bu kar yağışı yoğunluğunu arttırarak devam edeceği için ciddi sıkıntılar başlayacak. Benim sürücülere en önemli uyarım şu olacak, çok önemli ve ertelemeyecekleri bir seyahatleri yoksa yola çıkmasınlar. Bu gece oldukça sıkıntılı geçecek büyün herkes için. Yola çıkanlar içinde yanlarında mutlaka çekme halatı, kış lastiği ve zincir bulundurmaları yönünde tavsiyelerde bulunuyoruz bütün sürücülerimize” diye konuştu.
AKUT gönüllülerinin ayrıca yolda yakıtları bittikleri için mahsur kalan 4 kişilik bir aileye yardım ettikleri ve aile üyelerinin otomobilden alarak kent merkezindeki bir otele yerleştirdikleri belirtildi.
Öte yandan, yolda kalan araçlar arasında Denizlispor PAF takımı futbolcularını taşıyan bir yolcu otobüsünün de olduğu gözlenirken, sürücüler ise Nisan ortasında yapan karı görünce çok şaşırdıklarını ve bazıları ilk defa bahar ayında böyle bir manzara ile karşılaştıklarını ifade ettiler.