Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi Başkanı Mehmet Balin ve yönetim kurulu üyeleri Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette ilk olarak söz alan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Malatya’nın gelişmesine ve büyümesine katkı sunmak için gayret sarf ettiklerini söyledi. Malatya’nın ihracatının artması için ellerinden gelen bütün gayretleri göstereceklerini ifade eden Balin, “Biliyorsunuz MÜSİAD olarak 2023 hedeflerinde 3 milyar dolar ihracat hedefi koyduk. Bu hedefi yakalamak için ne yapabiliriz diye çalışıyoruz. Organize Sanayi bölgelerinde ne tür çalışmalar yapabiliriz, özelikle kayısıyı endüstriyel sanayide kullanmak için nasıl AR-GE çalışması yaparız bununla ilgili İnşallah çalışmalar gerçekleştireceğiz. Malatya Büyükşehir Belediyesi ile yapacağımız ortak çalışmalarla kayısıya yarar getireceğimize inanıyorum” dedi.
MÜSİAD’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da Malatya’nın ekonomisinin gelişmesi adına belediye olarak katkı sunmaya her zaman hazır olduklarını söyledi. Kaysının sanayiciler tarafından daha iyi işlenerek pazarlaması konusunda ve Malatya ekonomisinin canlanması adına MÜSİAD’ın çok önemli bir görev üstlendiğini dile getiren Çakır, yerel yönetimler olarak her zaman sivil toplum örgütlerine ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Kayısının Malatya adına çok önemli bir değer olduğunun altını çizen Çakır, “Umarım kayısı hak değeri bulur” dedi.