ARTVİN (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimin ülke için önemine işaret ederek, "Her seçim şüphesiz ki önemli ama bu seçim daha önemli çünkü bu seçim tarihi bir seçimdir. Türkiye'nin geleceğini tayin edecek olan bir seçimdir" dedi.

Kamalak, Artvin'in Hopa ilçesinde bir düğün salonun'da düzenlenen "Milli İttifak Mitingi"nde yaptığı konuşmada, yollarının defalarca kesildiğini belirterek, "Bizim yolumuzu defalarca eşkıyalar ve haramiler kesmeseydi Milli Nizam, Milli Selamet ve Refah Partisi ve Fazilet Partisi kapatılmasaydı Türkiye bugün böyle olmazdı. Ortadoğu böyle mi olurdu? İslam alemi böyle mi olurdu? Allah'ın izni ile kaldığımız yerden yürüyeceğiz" diye konuştu.

Önlerinde bir seçim olduğunu anımsatan Kamalak, şu görüşleri savundu: 

"Her seçim şüphesiz ki önemli ama bu seçim daha önemli çünkü bu seçim tarihi bir seçimdir. Türkiye'nin geleceğini tayin edecek olan bir seçimdir. Eğer biz gayret edersek önümüzdeki 18-19 günlük süre içerisinde omzumuzda gece gündüz taş taşısak ölmeyiz sevabımız artar. Geç kaldığımız her bir gün bizim için bir sorumluluk getirir. Milli görüşten ayrı kalınan her bir gün insanımızı için bir yoksunluk, bir mahrumiyettir. Türkiye'nin ışığı milli ittifaktır. Milli ittifakın çatısını oluşturan bugün Saadet Partisi'dir."

-Eski BBP Genel Başkanı Destici

Eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de milli ittifakı güçlü bir şekilde meclise taşıyıp milli iktidarı oluşturmak için büyük bir çalışma ve gayret içerisinde olduklarını ifade ederek, "Türk İslam coğrafyasındaki tüm kardeşlerimiz kavgadan, kandan, gözyaşından, yoksulluktan, esaretten ve zulümden kurtulmuş bir şekilde büyük bir Türk İslam coğrafyası olarak yaşasın diye bir araya geldik. Bizleri bir araya getiren inançlarımızdır" dedi. 

Ülkenin problemleri olduğunu belirten Destici, "Hiç birisi çözülmüş değil. Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi olarak gerçekten bugüne kadar doğru olan her şeyin yanında durduk.  Bugün hala iktidar partisinin seçim meydanlarında malzeme yapmaya çalıştığı imam hatiplilerin açılması için ilk mücadeleyi başlatan bizleriz. Çocuklarını ilk oraya gönderen bizleriz. Ağabeyim, kardeşlerim ve hepimiz imam hatip mezunuyuz. Bize hiç kimse imam hatip, baş örtüsü istismarı yapamaz. Bu iki hareketin o işlerde emeği vardır. Bu hareket 1980 darbesi gördü. Bedeller ödedik" ifadesini kullandı.

Destici, inandıkları yolda yürümeye devam ettiklerini kaydederek, "Birilerine yapılan tehditler bize de yapıldı. Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'ne de yapıldı ama bizler dedik ki 'bir fikrin, bir misyonun, bir inancın ve bir davanın temsilcileriyiz'. Bizim siyasette var olma sebebimiz de bu. Bu iki hareket sadece bir siyasi parti değil. Bizler siyasi hareketiz" diye konuştu.