Yenimahalle halkına keyifli bir nostalji yolculuğu yaptıracak olan klasik arabalar, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi önünde görücüye çıktı.
1. Uluslararası Aile Filmleri Festivali kapsamında hazırlanan “Klasik Arabalar” sergisinin açılışını Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, ünlü oyuncu Arda Esen ile birlikte yaptı. Sergi kapsamında 1960-1980 yılları arasında Türk sinemalarında, dizilerde ve reklam filmlerinde yer alarak, gönüllerde taht kuran klasik araba modelleri sergileniyor. En yenisi 1976 model olan, 16 klasik otomobilin bulunduğu sergiye vatandaşlar da ilk günden yoğun ilgi gösterdi.
Başkan Vekili Kartal, “Yenimahalle Belediyesi olarak Başkentimize kazandırdığımız bu sanat merkezimizde her gün yeni bir kültür sanat etkinliğine ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. Klasik arabalar artık insanların trafikte görmediği, ancak bir dönemin ihtişamını, zenginliğini yansıtan araçlar. Herkes için güzel bir nostalji olacağını düşünüyorum. Tüm başkentlileri bu sergimizi görmeye davet ediyoruz’’ dedi.
1952 model Willys Truck cipten 1966 model Chevrolet Apache’ye, 1969 model İmpala’dan 1976 model Ford Taunus’a kadar birbirinden özel 16 otomobilin meraklılarının ilgisine sunulduğu sergi, 16 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek.