AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, ‘Hınıs’ın irfanını Oltu’nun vicdanıyla, Karaçobanın izanını Pasinler’in ruhuyla buluşturamayanlar, bizi ve temsil ettiğimiz değerleri anlayamazlar. Zihnini ötekileştirmeye kiralayanlar Hınıslının muhabbetine, Karayazılının saffetine erişemezler’ dedi.
DADAŞÇA GÖNÜL SUNMAK
Erzurumlu olmanın sadece kimlikteki doğum yeri ile izah edilemeyeceğini, nüfus cüzdanı Erzurumluluğuyla Alvarlı Efelerde ifade bulan Erzurumluluğun aynı olmadığını vurgulayan Aydemir, ‘Erzurumluluk, yürekte Aşkale ile Tekman’ı, Olur’la Çat’ı, Hınıs’la Şenkaya’yı, Hasankale ile Karayazı’yı buluşturmaktır. Erzurum’un her zerresine dadaş muhabbetiyle bakmak ve dadaşça gönül sunmaktır. “ diye konuştu.
KUR’AN İMANI VURGUSU
‘Bu mübarek topraklarda ayrılık tohumları yetişmez’ diyen Aydemir, Çanakkale’den Aziziyeye kadar bütün yürek coğrafyamızda, kıblesi bir, imanı bir, vatanı bir olan şühedanın mührü vardır. Bu mührün hiç solmayan mürekkebi Hınıs’ı, Horasan’ı, Karayazısı, Tortum’u ile Erzurumlunun vatan için feda ettiği kanıdır, ilayı kelimetullah için adadığı canıdır. Kur’an imanında yüreklerini buluşturanların ayrı adresi olmaz.’ vurgusunu yaptı.
GÖNÜL LİSANIMIZ MUHABBETTİR
Çocukluk ve gençlik dönemlerinde Mahallebaşı’nı ifade ettiği değerleriyle yaşadığını belirten Aydemir, ‘O dönemlerde Karayazı’dan Hınıs’a, Tekman’dan Karaçoban’a, Horasan’dan Hasankale’ye, Narman’dan Çat’a kadar ortak bir ufkun sembolü olan Mahallebaşı’nda ortak lisanımız muhabbetti., Erzurumluluktu, dadaşlıktı. Ayrılık, gayrılık gönül lisanımızda hep yabancı kelime olarak kaldı. Bizim gönül lisanımız yine muhabbettir şükür. Muhabbeti lisanına sokmayanların hep garibi kalacağız. Birbirini Kur’anca sevmeyenler yabancımız olacak. Hınıs’ı bilmeyenler, onu anlamayanlar bizi de anlayamayacak.’ dedi.
HINIS ZİYARETİ
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Hınıs’ı ikinci kez ziyaret etti. İlk Hınıs Buluşmasında hava şartları sebebiyle ulaşamadığı köylere de giden Aydemir, vatandaşlarla sohbet etti, görüş alışverişinde bulundu. Hınıs’ta kanaat önderleri ile bir araya gelen ve istişarelerde bulunan Aydemir, daha sonra Hınıs’ta muhtarlarla buluştu ve onlarla 2023 hedefinde öngörülerini paylaştı.
SEÇİLMEYE DEĞİL, YÜREKLERE GİRMEYE GELDİK
‘Hınıslı bizi parçası, kardeşi ve evladı olarak belledikçe, değil 2, iki bin kere bu aziz ilçeyi ziyaret edip, gönlümüzü sunmaya amadeyiz’ ifadelerini kullanan Aydemir, ‘Seçilmek için değil, Hınıslının yüreğinde seçkince durmaktır maksadımız. Muhabbetimizi paylaşmaktır amacımız. Şu fani alemde kalacak tek şey bu. Allah için sevmek ve Allah için gönül adamak. Gerisi nafiledir’ vurgusunu yaptı.
ARAS VE KÖSOĞLU HATIRLATMASI
Değerlendirmesinde, önceki yıl darı bekaya uğurlanan iki Erzurum değerinden bahseden Aydemir, ‘Sizinle bir şeyi paylaşmak isterim. İspirli Nevzat Kösoğlu ile Hınıslı Sebahattin Aras ağabeyilerimiz ilahi bir tecelli ile aynı gün Hakka yürüdüler. Onları Rahmeti rahmana uğurlayanlar arasındaydım.. O gün, Ankara’da bütün ülkede ses bulan ve yürek alkışlarıyla karşılanan bir olay yaşadık. İki ağabeyimizi yan yana iki mekanda buluşturduk. İki mümin, iki kardeş omuz omuza, yürek yüreğe Hak Divanına yürüdü. Bir yanda İspir, diğer yanda Hınıs vardı. Bu tabloyla ifade bulan mesaj ve ortaya konan gerçek bizim imanımızdır.’ diye konuştu.