Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan Rahvan At Binicilik Kültür ve Spor Kulübünün düzenlediği programa katıldı.
Özel bir restoranda yapılan programa Vali Deniz yanı sıra, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Emniyet Müdürü Selami Hüner, İl Genel Meclis Başkanı Bedrettin Çakıcı, kulüp yöneticileri ve rahvan at sporcuları katıldı.
Ata sporu olan rahvan at yarışlarının canlandırılması ve kaliteli at ırkını çoğaltmak amacıyla yapılması gereken çalışmaların konuşulduğu program da, Çıldır Altın At Kış Şöleni’nden sonra Doğu Anadolu Rahvan at yarışları şöleni yapılması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.
Programda konuşan Vali Deniz, “Viyana kapılarına kadar atla gitmiş bir milletiz. Böylesi bir milletin atı sevmemesi ve sahip çıkmaması düşünülmez. Rahvan at sporu da bizim geleneksel değerlerimizdendir. Bu değere sahip çıktığı için derneğimize teşekkür ediyorum. Bütün spor dallarında olduğu gibi, Rahvan At sporcularımızın da yanında olacağız” dedi.
Belediye Başkanı Faruk Köksoy da, “Bu işe gönül veren, bu derneğin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Geleneksel sporların, Ardahan’da kısa zamanda bir şölene dönüşmesi, uluslararası spor olarak gündemde kalması, ulusal basında gündem olmasından dolayı emeği geçenleri kutluyorum. Yaptığımız etkinliklerde gösteriler sunan Rahvan at sporcularımız, etkinliklerimize farklı bir güzellik katmaktadırlar. Bu sporu yaşatmak için hepimize görevler düşmektedir. Sporcularımızın her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum” diye konuştu.
Rahvan At Spor Kulübü başkanı Murat Arabul ise, “Bu ata sporumuzun ilimizde yeniden başlamasına bizlere katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bu sporu yaşatmak için elimizden geleni yapacağız ve Rahvan at sporunu ilimizde daha büyük alanlara yaymak için çalışacağız. Bize desteklerini esirgemeyen Valimiz Ahmet Deniz’e, Belediye Başkanımız Faruk Köksoy’a ve bütün spor sevenlere teşekkür ediyorum” dedi.