Trabzonsporlular Platformu tarafından 20 Aralık 2014 tarihinde yapılan Trabzonspor olağan genel kurulunda tüzüğe aykırı karar verildiği gerekçesiyle itiraz edilen Trabzon İl Dernekler Müdürlüğü’nde herhangi bir karar verilmediği için Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün sorumluları gerektiği şekilde uyarması gerektiğini belirttiler.
Trabzonsporlular Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kamu yararına dernek olan Trabzonspor Kulübümüzün 20 Aralık 2014 tarihinde yapılan olağan genel kurulunda Genel Kurul Divan seçiminde, Genel Kurulun Divanına verilen önergelerin reddine kadar bir çok Dernekler Kanunu ve Trabzonspor tüzüğüne aykırılıklar ile ilgili Trabzon İl Dernekler Müdürlüğüne 22 Aralık 2014 tarihinde itiraz edilmiş olmasına rağmen aradan geçen uzun zamanda hiçbir karar verilmemesi hayret ve ibretle izlemekteyiz” denildi.
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün sorumluları gerektiği şekilde uyarmasını beklediklerinin dile getirildiği açıklamada, “Bu maddelere aykırılıklar, açıkça Dernekler Kanunu’nun 32/b ve e maddelerinde cezalandırılmış ve iptal nedeni sayılmış ilen 20 Aralık 2014’de yapılan Genel Kurul’a yasal dayanağı mevcut itiraz hakkında, Dernek İl Müdürlüğünün en kısa zamanda karar vermesi için Sayın Valimiz Abdil Celil Öz’ün sorumluları gerektiği şekilde uyarmasını bekliyoruz. Trabzonspor Tüzüğünün 38/b ve MK 79 maddesinde yer alan toplantıda hazır bulunan üyelerin en az onda biri tarafından görüşülmesi yazılı olarak istenen konuların gündeme alınması zorunludur. MK’nun 80. Maddesi ‘Genel kurul, üyeliğe kabul ve üyelikten çıkarma hakkında son kararı verir” ifadelerine yer verildi.