İZMİR () - İZMİR Karşıyaka Belediyesi, Türk Tiyatrosu'nun değerli isimlerinden Prof. Dr. Özdemir Nutku'nun adını Bostanlı'da yaşadığı sokağa Dünya Tiyatrolar Günü'nde düzenlenen törenle verdi.
Karşıyaka Belediye Meclisi aldığı kararla; Tiyatro sanatının simge isimlerinden uluslararası üne sahip tiyatrobilimci, yazar, eleştirmen ve yönetmen Özdemir Nutku'nun adını Bostanlı'da oturduğu 6345 sokağa verdi. Açılış törenine CHP'li Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar ve Prof. Dr. Özdemir Nutku'nun yanı sıra, eşi Prof. Dr. Hülya Nutku, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Yoleri, Opera Sanatçısı Aytuğ Dilmaç, akademisyenler, tiyatro sanatçıları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve 200'e yakın mahalle sakini katıldı. Sokak için hazırlanan isimli tabelayı da katılımcılar birlikte açtı.
Özdemir Nutku'nun tiyatro sanatına kazandırdıklarının her insana nasip olmayacak nitelikte olduğunu söyleyen Başkan Akpınar, “Türk toplumunun temeli sanattır. Bir toplumun gelişmişlik oranı kültüre ve sanata verdiği değerle ölçülür. Özdemir Nutku da Türk Tiyatrosu için önemli bir insandır. İs değil iz bırakmış değerli bir tiyatrocumuzdur. Onun adının bu sokakta yaşaması bizim için büyük onurdur. Biz Karşıyaka'dan yaktığımız sanat ve sanatçı dostu ışığı Anadolu'ya yansıtarak oraları da aydınlatacağımıza inanıyoruz" dedi.
Törende duygusal anlar yaşayan Özdemir Nutku ise “İnsan böyle bir vefa karşısında ne yapacağını şaşırıyor. Yaşarken böyle bir değer görmek benim için çok önemli ve çok özel. Bu anlamlı etkinliğin Tiyatro Günü'ne denk gelmesi ise çok önemli. Emeği geçen herkese başta Belediye Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar olmak üzere teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI