Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, kent belleğinin yapı taşlarından olan tarihi Denizli evlerinin tanıtımına destekte bulunuyor.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından her ay düzenli olarak yapılan Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı, Nüzhet Sürücü Evi’nde gerçekleştirildi. Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci başkanlığında yapılan toplantıya Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Engelliler Meclisi Başkanı Ayten Bahtiyar ve Gençlik Meclisi Başkanı Zeynep Karakoç, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Denizli Barosu temsilcileri katıldı.
Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi evlere ve tarihi dokulara sahip çıkmaya devam ettiğini belirterek, atıl ve kullanılmaz halde bulunan tarihi evlerin hak sahipleri ile anlaşma yapıldıktan sonra restore edilerek halkın hizmetine sunulduğunu bildirdi. Değirmenci, "İlk olarak Külahçıoğlu Un Fabrikası ile başlayan çalışmalarımız bugün çok sayıda tarihi evin restore edilerek, gençlerimizin, çocuklarımızın ve halkımızın hizmetine açılmıştır. Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantılarımızı tarihi evlerimizde yaparak bu tanıtıma destek vermek istedik" dedi.
Denizli’nin büyükşehir olması ile birlikte 19 ilçeye yönelik ziyaretlerin devam ettiğini de sözlerine ekleyen Değirmenci, "Kent Konseyi olarak ilçelerimizde de Kent Konseyi kurulmasına öncülük etmeye devam ediyoruz" diye konuştu. Kent Konseyi’ne bağlı meclislerin plan ve projelerinin Denizli’de yaşayan her kesimden vatandaşı ilgilendirdiğine dikkati çeken Değirmenci, kent için aktif planlar hazırlamak, problem tespitlerini gerçekleştirmek ve çözüm önerileri oluşturmak için çalışacaklarını sözlerine ekledi.