Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 2023’ü hedefleyen Yeni Türkiye’de ilk kez bir belediye olarak gençler için Proje Geliştirme Birimi kurduklarını belirterek, "Şehrimiz ve ülkemiz için sürdürülebilir gelişim inovasyondan geçmektedir. Yeni fikirlere ve projelere her zaman açığız" dedi.
Yaptıkları iki robotla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Çanakkale’de 13-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlenecek 9. Uluslararası Robot Yarışması’na katılacak olan Mareşal Fevzi Çakmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul idarecileri ile birlikte Canik Belediye Başkanı Osman Genç’i ziyaret etti. Başkan Genç, Okul Müdürü Tekin Karabulut, Bilişim Teknolojileri Alan Öğretmenleri Demirhan Genez, Atölye Şefi Serdar Günaydın ile robotların hazırlanmasında emeği olan öğrenciler Muhammet Kurt, Orhan Köse, Gökhan Demirbaş, Kenan Diriğ’in yer aldığı ziyarette, Canik Belediyesi olarak gençlerin yeni fikirlerine her zaman açık olduklarını söyledi.
21. YÜZYILDA İNOVASYONUN ÖNEMİ
Daha önce Ordu’da düzenlenen ’Karadeniz Bölgesi 3. Robot Yarışması’nda üçüncü olan öğrencilere başarı dileyen Başkan Genç, "Şehrimiz ve ülkemiz için sürdürülebilir gelişim inovasyondan geçmektedir. Bu manada; 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmek için inovasyon büyük önem arz etmektedir. 21. yüzyıl bilgi ve bilişim çağı. Bu çağda bilgiyi yönetemez ve bilişimde ilerleyemezseniz dünyayla rekabet edemezsiniz. Bu bakımdan üreten, yeni fikirler geliştiren ve teknolojiyi kullanarak robot yapan gençlerimizi kutluyorum. İnanıyorum ki, ileride daha büyük işler başaracaklardır" diye konuştu.
PROJE GELİŞTİRME BİRİMİ
Gençlerin Türkiye’nin en büyük gücü ve geleceği olduğunu belirten Başkan Genç, "Başarı için 21. yüzyılı iyi algılamak gerek. Dünyaya, ülkemize ve şehrimize ait fotoğrafı iyi okumak lazım. Daha önce imparatorlukların yarıştığı dünyada şimdi şehirler, hatta şirketler yarışıyor. Biz de gençlerimiz için birçok çalışma yapıyoruz. 2023’ü hedefleyen Yeni Türkiye’de ilk kez bir belediye olarak gençler için Proje Geliştirme Birimi kurduk. Yeni fikirlere ve projelere her zaman açığız. Yeni projesi, yeni fikirleri olan bütün gençlerimizi Proje Geliştirme Birimi’ne bekliyoruz. Böyle gençlerimize destek vermeye her zaman hazırız. İnşallah inovatif hareketi gençlikle yürüteceğiz" şeklinde konuştu.
ROBOTLARIN GÖSTERİSİ
Öğrenciler ise, asıl hedeflerinin Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın 18 Mart Üniversitesi’nde düzenleyeceği ’9. Uluslararası Robot Yarışması’nda birinci olarak dönmek olduğunu söylediler. Ziyaret sonunda öğrenciler yaptıkları "Çizgi İzleyen" ve "Mini Sumo" kategorilerindeki robotlara kısa bir gösteri de yaptırdı. Robotların gösterilerini merakla izleyen Başkan Osman Genç, öğrencileri tebrik etti. Başkan Genç ayrıca misafirlerine Mavi Marmara Gemisi maketi hediye etti.
Mareşal Fevzi Çakmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idarecileri ve öğrencileri ayrıca Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta’yı da ziyaret etti.