Kadınlara Yönelik Şiddet Hareketleri ve Töre Namus Cinayetlerinin önlenmesine yönelik koordinasyon toplantısı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.
Kadına yönelik şiddet ve töre cinayetlerinin önlenmesi ile ilgili kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun sağlanması amacıyla Vali Yardımcısı Sayın Dr. Yasemin Özata Çetinkaya’nın başkanlığında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Erciyes Üniversitesi, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İşkur İl Müdürlüğü ve Kayseri Barosu yetkililerinin katılımıyla toplantı yapıldı.
Toplantıda yapılan görüşmelerde, "Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de kadınlara yönelik şiddet, gerek ulusal gerekse uluslar arası düzeyde yapılan tüm çalışmalar ve tedbirlere rağmen toplumsal bir sorun olarak varlığını sürdürmektedir. Özellikle kadına yönelik olarak gerçekleşen şiddet olaylarının en uç noktası ise kuşkusuz, töre veya namus adına işlenen cinayetlerdir.
Türkiye de, töre ve namus cinayetlerinin işlendiği ülkeler arasında yer almaktadır. Bu durum, ülkemizin uluslararası platformlarda eleştirilmesine, gelişmişlik düzeyi kendisinin çok altındaki ülkelerle aynı düzeyde görülmesine, töre ve namus cinayetlerinin ortadan kaldırılması için zaman zaman önlem almaya davet edilen konuma getirmektedir.
Bu cinayetlerin önlenmesi, temel hak ve özgürlüklerin en üst seviyede güvence altına alınması, toplumsal huzur ve güven duygusunun artırılması ve ülkemizin çağdaş dünyada hak ettiği saygınlığı koruması bakımından gereklidir" ifadesinde buldu.