Kayseri’de geçtiğimiz Cumartesi günü yaşanan bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Komando Er Kenan Döngel (20) geçen pazartesi günü memleketi Sinop’un Akçasöğüt köyünde toprağa verildi. 

3 GÜNDÜR AYNI KIYAFETLERLE DURUYOR

Sinop Erfelek’e bağlı köyde cumartesi gününden bu yana şehit acısı yaşanıyor. Döngel ailesinin Türk bayrağı asılı köy evinde taziyeleri kabul eden anne Şehime ve baba Özcan Döngel’i yakınları ve şehit Kenan Döngel’in komutanları teskin etmeye çalışıyordu. Şehidin 17 yaşındaki kardeşi Mertcan’ın üzerinde ise ağabeyin parkası ve botları vardı. Yakınları genç çocuğun 3 gündür ağabeyinin kıyafetleriyle durduğunu söyledi. 

Cenaze töreninde yazlık ayakkabı giydiği için üşüyen ayakları havlularla ısıtılan anne Şehime Döngel hâlâ konuşacak durumda değildi. Yaşadıkları acıyı Milliyet’e anlatan baba Özcan Döngel, “Bu acı unutulmaz” dedi. Patlamayı Zonguldak Ereğli’deyken duyduğunu belirten baba Döngel, “Bana başta oğlumun yaralı olduğu söylendi. Hemen yola çıktım, İnanın o gün o yol bitmek bilmedi. Kayseri’ye vardığımda da oğlumun yaralı olmadığını, öldüğünü öğrendim. Dünyam başıma yıkıldı. Çok büyük bir acıymış bu” diye konuştu.

Ocakta mülakatı vardı

“Benim deniz mavisi gözlü oğlum gitti. Gencecik yavrumun deniz mavisi gözleri soldu” diyen baba Döngel terörün sol bulması gerektiğini belirterek, teröre şu sözlerle isyan etti; “Teröre lanet olsun. Üç gündür neler yaşayıp, neler çektiğimizi bir Allah biliyor bir de biz. Evlat acısı kolay değilmiş bunu da yaşayarak öğrenmiş olduk. Benim yüreğim yanıyor. Bitsin, son bulsun bu olaylar yeter bu gencecik çocuklara. Bu ateş bugün de beni yakıyor. Ama yine de ne diyeyim, vatan sağ olsun.” 

Kenan’la baba oğuldan çok ağabey kardeş gibi olduklarını anlatan baba Döngel, “Oğlum çevik kuvvet polisi olmak istiyordu. Sınavlara da girmişti. 5 Ocak’ta mülakatı vardı. Polis olacaktı. Askerdeyken de sürekli görüşüyorduk keyfi yerindeydi. Herkes tarafından sevilen biriydi bu nedenle de oğlumu son yolculuğuna tüm Ereğli uğurladı. Oğlum vatanı için şehit oldu” dedi.

‘O acıyla ne giyeceğimizi düşünecek değildik’

Anne Şehime Döngel’in Zonguldak Ereğli’deki cenaze törenine terlikle katılmasıyla ilgili Özcan Döngel şunları söyledi: “O acı ve şaşkınlıkla inanın ki biz bile ne giydiğimizin farkında değildik. Eşim de cenaze günü evden telaşla çıktı, bu nedenle de kışlık ayakkabılarını giymek aklına gelmemiş. Ama bazı gazeteler haberi öyle bir yazmış ki, sanki fakirlikten dolayı terlikle cenazeye gelmişti. Fakirlikten de olsa fakir olmak ayıp değildir. Bizim evladımız ölmüştü, o acıyla ne giyeceğimizi düşünecek değildik.”