KARDEMİR Karabükspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, Ziraat Türkiye Kupası'nda uzatmada Mersin İdmanyurdu'na elendikleri maçın ardından basın toplantısında, kazanabilecekleri bir maçı kaybederek elendiklerini belirten Kafkas, şöyle dedi:

"Çok net pozisyonlara girdik. Bu maçın sonucu bu olmamalıydı. Bundan sonra bizim için çok önemli olan lige bakacağız. Şimdi bizim için önemli olan sahamızda oynayacağımız lig maçları. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Herkes rahat olsun. Kasımpaşa maçıyla birlikte çıkışa geçeceğimize inanıyorum. Önemli olan oyuncuların da bizim kadar inanmış olmaları. Hiçbir şey dünyanın sonu değil. Biz şereflice, namusluca iş yapıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini de yapmaya çalışıyoruz. Bu kulübe hiçbir şey olmaz. Bu kulüp sağlam ve emin ellerde. Düştüğü yerden de her türlü kalkar."

Bir gazetecinin net pozisyonları kaçıran Fatih Candan ile ilgili sorusu üzerine Kafkas, "Genç ve acemi oyuncu. Girdiği pozisyonları atsaydı zaten bu sonuç böyle olmazdı. Suçun tamamı bana ait. Oyuncularımın bir kabahati yok. İyi bir futbol seyrettirdik. Elendik ama biz bunu telafi ederiz" diye konuştu.

'HER MAÇTA HATA OLMAZ'

Bir faul pozisyonda rakip oyuncunun atılması gerektiğini savunan Kafkas, "Rakip 10 kişi kalacaktı. Bir sürü şeyler oluyor. Görülmedik yerlerde ince şeyler oluyor. Hep sahanın içini konuşalım diyoruz ama maalesef bu sene bir çok şeyin önüne geçmeye başladı. Bunu nasıl düzeltirler bilmiyorum. Bundan sonra yapılacak hatalar herkese çok pahalıya malolacak. Her maçtan sonra herkes hakemleri konuşuyor. Her gün bir şeyler oluyor. Bu olacak gibi değil. Buna bir çözüm bulunacak. 'İnsan hata yapar' olayından çıkıyor bu işler. Hata yapar da her maçta da hata olmaz" dedi. 

ÇALIMBAY: GİDEBİLDİĞİMİZ YERE KADAR GİDECEĞİZ

Mersin İdmanyurdu teknik direktörü Rıza Çalımbay ise çok çekişmeli, zevkli, mücadeleci ve güzel gollerin olduğu bir maç oynandığını söyledi. Çalımbay, "İyi bir mücadele oldu. Bizim bütün amacımız kupadan çok ligde kalıcı olmak. Çünkü 2'nci ligden yeni çıkmış ve sıkıntıları olan bir takımız. Onun için de tek hedefimiz ligde kalmak, başka bir düşüncemiz yok. Ama yine de kupada gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Eğer devre arası bir transfer yapabilseydik daha alternatifli bir kadromuz olurdu ve daha güvenli bir şekilde yolumuza devam ederdik" diye konuştu.