Üsküdar Belediyesi Zabıta ve Ruhsat Müdürlüğü ekipleri, ramazan ayı öncesi fırın ve unlu mamul üreticilerine, denetimlerini sürdürürken, denetimlerde kurallara uymayan iş yerlerine para cezası kesildi.
Üsküdar Belediyesi Zabıta ve Ruhsat Müdürlüğüne bağlı, gıda mühendisleri ve zabıta ekipleri, Üsküdar Bulgurlu ve Cumhuriyet Mahallelerinde üretim yapan fırın ve gıda imalatı yapan işletmelere denetim gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde başlayan denetimlerde, fırın, pastane ve unlu mamul üretimi yapan işletmeler, ruhsat ve hijyen kontrolünden geçti. 18 maddeden oluşan asgari şartları yerine getirip getirmedikleri incelenen işletmelerde, yerine getirmedikleri her şart için 108 lira para cezası kesildi. Denetimler öncesi açıklama yapan Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Mete Yapıcı, vatandaşın içinin rahat olması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyerek, "Biz Üsküdar Belediyesi olarak gıda üretimi yapan tesisleri özellikler fırın ve unlu mamul üretimi yapan yerleri denetliyoruz. Bunda amacımız halkımızın sağlığını korumak. Aynı zamanda çalışanların iş güvenliğini kontrol ediyoruz. Ayrıca ramazan ayı yaklaşıyor. Halkımızın ramazan ayını içi rahat bir şekilde geçirmesini sağlamak istiyoruz. Bu denetimler sonucunda iş yeri sahipleri daha iyi faaliyetlerini sürdürecekler” dedi.
“DURUM VAHİM"
Yapılan denetimler sonucunda durumun pek iç açıcı olmadığını söyleyen Üsküdar Belediyesi Gıda Mühendisi Aysu Aydın, işletmelerin mesafe kat etmesi için çabaladıklarını ifade etti. İşletme şartlarının asgari olduğunu belirten Aydın, fırınlardan çok abartılı talepte bulunmadıklarını söyledi. Aydın,”Bizim denetimlerimiz her gün devam ediyor. Ramazan dolayısıyla da sıklaştırdık bu denetimleri. Sabahtan beri gittiğimiz yerlerde sizlerinde şahit olduğu gibi hoş olmayan durumlarla karşılaştık. Biz asgari şartları istiyoruz. Çok fazla abartılacak şartlarımız yok. İşletmelerde istediğimiz şartlar, un depolarında havalandırma sistemini sağlamaları, hamurhanelerde direkt açılan yerler var. Bunları engellemelerini istiyoruz. Havalandırma olmayınca bir çok problem oluyor. Kişisel hijyen kurallarına uymuyorlar. Tuvaletlerde kağıt havlu uygulaması yok. Bunların uyarılarını yapıyoruz. Gramaj kontrollerimiz oluyor. Rutin bir şekilde kontrollerimize devam ediyoruz. Genel görünüm çok iyi değil” diye konuştu.