Toplumun gelişmesinde ve kalkınmasında sanatı vazgeçilmez bir unsur olarak gören Altındağ Belediyesi, sanatçıların yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Altındağ Belediyesi tarafından bu yıl 1.’si düzenlenen Ulucanlar Sanat Sokağı Festivali’nin açılışı bugün gerçekleşti. Ulucanlar Cezaevi Sanat Sokağı sanatçıları, sergiledikleri birbirinden başarılı eserlerle Altındağ’daki sanatsal faaliyetlere katkıda bulundular. Daha ilk günden büyük ilgi gören festival 14 Haziran 2015 tarihine kadar sanatseverlerle buluşacak.
Ulucanlar Sanat Sokağı Festivali, Karapürçek 1 ve Sezai Karakoç Gençlik Merkezi öğrencilerinin hazırladığı dans gösterisiyle başladı. Özkent Akbilek Gençlik Merkezi öğrencilerinin müzik dinletisiyle devam eden festivale Neşet Ertaş türküleri damga vurdu. Yıldıztepe Gençlik Merkezi öğrencilerinin tiyatro gösterisi de büyük alkış aldı. Altındağ Belediyesi kadın eğitim kültür merkezi üyeleri ise açtıkları 5 stantta kendi yaptıkları çalışmaları sergiledi. Ulucanlar Sanat Sokağı Festivali’nde, 24 atölyeden tam 42 sanatçının eseri yer aldı.
“ULUCANLAR ANKARA’NIN GÖZ BEBEĞİ DURUMUNDA”
Ulucanlar Sanat Sokağı sanatçılarından Şebnem Selçuk, ebru ve taş bebek sanatıyla uğraştığını ifade etti. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin sanata büyük önem verdiğini vurgulayan Selçuk, “Bu durum ilçenin kalkınmasını sağlıyor” dedi. Selçuk, Başkan Tiryaki ile birlikte ilçedeki sanatsal faaliyetlerin giderek arttığına da dikkat çekti. Altındağ Belediyesi’nin her alanda olduğu gibi sanatsal ve kültürel alanda da örnek oluşturduğunu belirten Selçuk, bu sayede daha bilinçli bir neslin yetişeceğini söyledi.
Bir diğer sanatçı Selma Bora ise şöyle konuştu: “Ulucanlar Sanat Sokağı’nda ilk sergiyi açan sanatçılardan biriyim. Biz burada bir aile gibiyiz ve çok mutluyuz. Ulucanlar’a gelen ziyaretçiler de mutlu bir şekilde buradan ayrılıyor. Ulucanlar Sanat Sokağı, hem sanatsal açıdan hem de turistik açıdan Ankara’nın gözbebeği durumunda. Böyle bir sokağı birçok Avrupa ülkesinde bile görmek mümkün değil. Bu sokağı Ankara’ya ve Ankaralılara kazandıran Sayın Veysel Tiryaki’ye sonsuz teşekkürlerimi sunarım.”