İSTANBUL (AA) -Guatemala'da yapılan Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası'nı kazanarak büyük bir başarıya imza atan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi takımı, İstanbul'a geldi.

Şampiyonanın ardından dün İspanya'nın başkenti Madrid'e ulaşan ve bugün de Madrid'ten İstanbul'a gelen Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi kafilesi, kazanılan kupayla birlikte basın mensuplarına poz verdi.

Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi'nin kafilesinde, turnuvanın kızlar kategorisinde 9. olan aynı lisenin kız futbol takımı da yer aldı.

Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamada bulunan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi Müdürü Ali Turan, "Çocuklarımı gözlerinden öpüyorum. Bayrağımızı dünyanın bir ucunda gururla temsil ettiler. Kupayı alıp ülkemize getirdik ama benim için çok önemli olan bir şey yaptı öğrencilerimiz. Seyircilerle çok güzel iletişim kurdular. Statta 'Türkiye, Türkiye' tezahüratı yaptırdılar. Bu da beni çok duygulandırdı" ifadelerini kullandı.

Futbol takımının teknik direktörlüğünü üstlenen beden eğitimi öğretmeni Adem Cebeci, yaşadıkları mutluluğu dile getirerek, "Söyleyecek çok kelime bulamıyoruz. İnanılmaz mutluyuz. Ay-yıldızlı bayrağımızı orada dalgalandırmanın gururunu yaşadık. Çok zor oldu. Buradan tüm devlet büyüklerimize, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Orada silahlar altında maçlara gittik. Buradan belki de 50 yıl geriye gittik. Gördük ki biz bir cennette yaşıyoruz. Ülkemiz her şeyi hak ediyor" diye konuştu.

Takım kaptanı Furkan Taş ise, "Bu kupamız Türkiye'ye hayırlı, uğurlu olsun. Orada güzel bir dönem geçirdik ve bu sayede de kupayı aldık. Biz bu turnuvaya başlarken kazanacağımızı söylemiştik. İddialıydık ve de kazandık. Dünya Kupası bizim elimizde" şeklinde görüş belirtti.

Havalimanından konaklayacağı otele hareket eden kafilenin, yarın da Türkiye Futbol Federasyonu'nu ziyaret edeceği bildirildi.