Gazi Üniversitesi “Proje 2023” kapsamında üniversite bünyesindeki öğrenci kulüplerini ve topluluklarını öğrenci merkezli hale getirerek yeniden yapılandırdı
Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Emin Kuru tarafından geliştirilen “Gazi Üniversitesi Proje 2023” ile öğrenci merkezli bir yapı kuruldu. Bu yapı ile online ortamda 30 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Projenin başladığı günden itibaren 130 öğrenci topluluğu kuruldu. Prof. Dr. Emin Kuru, proje ile ilgili olarak, “Öğrenci topluluklarının vizyon ve misyon hedefleri anlaşılabilen, 3 dilde yıllık plan etkinliklerinin görüldüğü, etkinlikleri akademik lider öncülüğünde yapılan, ulusal ve uluslararası her üniversite ile ortak etkinliği teşvik eden, sosyalleştiren, öğrencide öz güveni geliştiren, iletişime açık bilgiyi uygulama düzeyinde kullandıran, analitik düşünmeyi teşvik eden bu sistem günde 20 etkinliği yönlendirme kapasitesine sahip.”
Belirlenen çağdaş ve anlaşılabilir amaçlar doğrultusunda öğrenciyi ulusal ve uluslararası düzeyde sosyal grupla buluşturma özelliğine sahip tüm ilgililerin denetimine ve izlemesine açık şeffaf bir yapı olan bu sistem, Prof. Dr. Emin Kuru tarafından yönlendiriliyor. Üniversiteler arası gelişmişlik farkını da azaltabilen bu yapılanma sadece Gazi Üniversitesi’nde mevcut. Birden fazla ilmi disiplinden istifade edilerek 2.5 yılda meydana getirilen bu yapılanmanın gelirleri ve harcamaları standart olup denetlenebilir özellikte ve şeffaf bir yapıya sahip.