Edinilen bilgiye göre, ilçede 3 gün içinde art arda 9 ev ve 1 iş yerinden hırsızlık olayı yaşandı. Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü bu olayların ardından hırsızlık olayının yaşandığı mahallelerde önlem almaya başladı. Bu arada polis olay yerinde yaptığı incelemede Adem K.’nin (18) parmak izine rastladı. Polis zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı. Bu sırada polisi gören Adem K. ve yanındaki arkadaşı Hasan K. (18) kaçmaya başladı. Zanlılar kovalamaca sonrası yakalandı. Yapılan incelemede Hasan K.’nin hırsızlık yapmak için Aydın’dan geldiği ve arkadaşı Adem K.’nin evinde kaldığı öğrenildi. Ayrıca Adem K.’nin hırsızlık olayını annesi Nazlı K. (33) ile birlikte yaptığı belirlendi. 3 kişinin de evlere balkondan girip değerli buldukları her eşyayı çaldıkları tespit edildi.

ÇOK SAYIDA ÇALINTI MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

Polis Nazlı K.’nin evinde yaptığı aramada evlerden çalınan 141 parça eşya ele geçirdi. Bu eşyalar arasında, küpe, kolye, 20’ye yakın saat, çok sayıda cep telefonu, fotoğraf makinesi, kamera, ayakkabı, bilgisayar, şal, atkı ve tablet olduğu görüldü. Ayrıca zanlı Hasan K.’nin ifadesinde yaptıkları bütün olayları tek tek anlattığı, çaldıkları çok sayıda altını da kuyumculara sattığını söylediği öğrenildi. Polis bu kuyumculara giderek satılan hırsızlık malzemelerini tek tek alıp sahiplerine geri teslim etti.
Yapılan incelemede, kuyumcuların getirilen altınları almaları için Nazlı K.’nin kuyumcu dükkanı sahibini telefonla arayıp "Benim çocuk arkadaşıyla altın getirecek ben gönderdim ihtiyacım var onları bozar mısınız" dediği ortaya çıktı.
Hırsızların altınları satmak için her defasında başka bir kuyumcuya gittiği de belirlendi. Zanlılar sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Bu sırada Adem K. basın mensuplarına saldırmak istedi ancak polis engelledi.