Ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit, kadın cinayetlerinde faillere en ağır cezaların verilmesi gerektiğini savundu.
Hülya Koçyiğit, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yürüttüğü "Tecrübe Konuşuyor" projesi çerçevesinde Uludağ Üniversitesi öğrencileri ile buluştu. Program işitme engelli öğrenciler için işaret diline çevirildi. Konuşmasına Özgecan Aslan cinayetini kınayarak başlayan Koçyiğit, "Kadına şiddet her dönemde vardı, bugün de var. Eğer zihniyet değişmezse yarın da devam edecek, dünyada örnekleri olduğu gibi. Ama bizim ülkemizde artık tahammül sınırlarını aştı. İlk kez bu ülkede sağcısı-solcusu her görüşten insan olarak bu acıyı hissettik. Bu bize ders olsun. İnsanlığımızdan utandık. Mahcup olduk" dedi.
"Dilerim bu aklımızı başımıza getirir" diyen Koçyiğit, "Ben seslendim, ’Ey insan oğlu, insanlığından utan!’ Bu büyük bir ders. Dilerim aklımız başımıza gelir. Ne yapmamız gerektiğine oturup milletçe karar veririz. Kanunlar var, en ağır cezalar var, ama birçok dava iyi hal, tahrik gibi meselelerle kadının aleyhine neticeleniyor. Dilerim vicdanlı hakimlerimiz bundan sonra verdikleri cezayı en ağır şekilde değerlendirir" dedi.
Gündeme gelen idam cezaları hakkında da konuşan Koçyiğit, "İnsan olan, bir başka insanın öldürülmesini istemez. Ben de istemem. Benim istediğim bu tür suçlara en ağırlaştırılmış, hiç bir suretle affedilmeyecek şekilde cezalar verilmesi" dedi.