İngiliz futbol devi Liverpool ve Tottenham’ın eski sportif direktörü Damien Comolli, Altınordu’nun davetlisi olarak İzmir’e geldi.
Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF) Oyuncu ve Maç İzleme Antrenörlüğü Sertifika Programı kapsamında dersler de veren Comolli, önce Yeşilyurt’taki Sait Altınordu Yerleşkesi, sonrasında da Selçuk-Efes Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. Ünlü teknik adamı Yeşilyurt’ta Sportif Direktör Murat Dizdar karşılarken daha sonra Comolli, Selçuk’ta Başkan Seyit Mehmet Özkan ile bir araya geldi.
2010 yılında Liverpool’da Futbol Strateji Direktörü göreviyle genç oyuncuların gelişimi konusunda tek yetkili olarak İngiliz ekibinde görev yapan Comolli, Dizdar’dan Altınordu projesi ve 2,5 yıllık süreçte yapılanlar hakkında geniş çaplı bilgiler aldı. Altınordu 1. Dönem Genç Takımlar’da forma giyen oyuncularla da tanışan Comolli, Torbalı’da yapılması planlanan tesislerin maketini de inceledi.
Aralıksız 7 yıl Arsenal’in Avrupa Scout’u olarak da çalışan ve Kolo Toure, Emmanuel Eboue ve Gael Clichy gibi oyuncuları keşfeden, Marsilya ve St. Etienne’de de görev yapan Comolli’nin ikinci durağı Selçuk-Efes Tesisleri oldu. Burada Başkan Seyit Mehmet Özkan, Fransız teknik adama Altınordu forması hediye edip, 2023 yılına kadar olan planlama ile Altınordu’nun hedefleri ve stratejisi hakkında bilgiler verdi.
Comolli’nin dünya çapında bir teknik adam olduğunu belirten Özkan, “Kendisini burada konuk etmekten büyük mutluluk duyduk. Bizim yolumuz belli ve bu yoldan daha önce geçen isimlerle bir araya gelmek büyük sinerji oluşturuyor. Bu ziyaretler sayesinde büyük bir bilgi birikimine sahip oluyoruz” dedi.
Hem Yeşilyurt hem de Selçuk’taki tesisleri çok beğendiğini, Altınordu projesinin çok sağlam olduğunu ifade eden Comolli ise “Her şeyden önce filozofik bir futbol felsefesi gördüm ve etkilendim. Bu proje başarıya ulaşma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ben de her ortamda destek olacağıma söz veriyorum” diye konuştu.