Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Saruhanlı’da uygulanmak istenen cadde üzeri ücretli otopark uygulamasına karşı olduklarını belirtti.
Başkan Yaralı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın kent merkezinde yıllardır uyguladığı cadde üzeri ücretli otopark uygulamasını Saruhanlı ilçe merkezinde de uygulamak istediğini ifade edeerek, Saruhanlı’nın böyle bir uygulamaya hazır olmadığını ve bu durumun halkı ve esnafı mağdur edeceğini dile getirdi. Yaralı konuyla ilgili şunları söyledi:
“Cadde ve sokaklarda şehir içi trafik düzeninin sağlanması, disipline edilmesi, araç trafiği sirkülasyonunun artırılması, uzun süreli parkların önüne geçilmesi ve kısa süreli park ihtiyacının karşılanması ile ilgili düzenlemenin yapılması uygundur. Ancak halkı ve esnafı mağdur edecek ücretli otopark uygulamasına geçilmemesi gerekmektedir. Saruhanlı’da ciddi bir otopark sıkıntısı yoktur. Kaldı ki ilçemizde ücretsiz otopark alanı olarak ta kullanılan ve asıl amacı bu olmayan Kapalı pazaryerinin dışında hali hazırda kapalı ya da açık otopark bulunmamaktadır. Vatandaşa araç park edebilecekleri bir yer göstermeden böyle bir uygulamaya geçilmesi ve cadde üzerindeki araçlardan park ücreti talep edilmesi son derece yanlış bir sistem olur. Bizler vatandaşın mağdur olmaması için bu uygulamaya sıcak bakmıyor ve karşı olduğumuzu beyan ediyoruz.”