Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı görevini yürüten Adnan Menderes üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısına katıldı.
Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Ankara Vilayetler Evi’nde gerçekleştirilen 28. Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu Toplantısı’nda Üniversitelerarası Kurul Başkanı sıfatıyla hazır bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Numan Kurtulmuş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın yanı sıra Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı görevini yürüten Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ve Bilim Teknoloji Yüksek Kurulunun diğer üyeleri katıldı.
Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu Toplantısı’nın açılışında konuşan Başbakan Davutoğlu, geçmiş medeniyetlerin kurulması, gelişmesi süreçlerinde insanoğlunun bilgi sahibi olabilme, muhakeme geliştirebilme, bilgiden bilim ve teknoloji üretme kapasitesinin, medeniyetleri oluşturan ana faktörlerden biri olduğuna vurgu yaptı.
Başbakan Davutoğlu; eğitim düzeyini yükseltmek ve ufuk açıcı bir zihniyet inşa etmek için gençleri geleceğe hazırlarken güçlü ve sağlam bir alt yapıyla yetiştirmenin gerekliliğinin altını çizdi. Birçok önemli kararın alındığı toplantıda; Başbakan Davutoğlu üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğinin, bilgi ve teknoloji üretiminde üniversitelere büyük görevler düştüğünün de üzerinde durdu.