ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Kemal Cirit, sorunları yerinde tespit etmek amacıyla Murgul ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunarak, Soğuksu Mahallesi'nde yapımına başlanan cami inşaatının temelini attı.

Beraberindeki Vali Yardımcısı Hasan Ongu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş ve kamu kurumlarının amirleriyle ilçeye gelen Vali Cirit, ilk olarak Kaymakam Hüseyin Çam'ı makamında ziyaret etti.

Ardından Murgul Belediyesini ziyaret eden Vali Cirit, Belediye Başkanı Hasan Çavuş'tan belediyenin çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Cirit, daha sonra 60 kişi kapasiteli huzurevinde incelemelerde bulunarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adem Karameşe'den bilgi aldı.

Belediye Düğün Salonunda vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinleyen Vali Cirit, devletin imkanları ve kanunlar çerçevesinde sorunu olan vatandaşlara yardımcı olacağını söyledi.

İlçeye yaklaşık 4 kilometre mesafedeki Soğuksu Mahallesi'ni de ziyaret eden Vali Cirit, burada mahalle sakinleri tarafından kurulan Soğuksu Mahallesi Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneğince yapımına başlanan yaklaşık 200 kişi kapasiteli caminin temeline ilk harcı koydu.

Vali Cirit, yakın bir zamana kadar belde statünde bulunan ancak nüfus kaybı nedeniyle köye dönüşen Damar köyünü de ziyaret etti.

Bir çay ocağında vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını ve taleplerini dinleyen Vali Cirit, ilçeden ayrıldı.