AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Öztürk, “Alaplı ilçe merkezine yapılması planlanan kapalı pazaryeri kuruluş komisyonunun raporu büyük puntolarla yazıldığı halde 4 satır, yani bu kadar önemli bir konu ile ilgili komisyonun verdiği karar ancak 4 satır ile ifade edilmiş. Adeta geçiştirilmiş” dedi.
AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Öztürk, Alaplı Belediye Meclisinin Nisan ayı meclis toplantısını değerlendirdi. Meclis gündeminin son maddesi olan ilçe merkezine yapılması planlanan kapalı pazaryeri ile ilgili pazaryeri kuruluş komisyonunun hazırladığı raporu eleştiren Öztürk, böylesine büyük proje ile komisyon raporunun 4 satıra sığdırılmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.
Raporun şu anki haliyle eksik hazırlandığını öne süren Öztürk, “Nisan ayı olağan Belediye Meclis toplantısını oldukça kalabalık bir gündem ile yaptık. Komisyon seçimlerini yaptık. Bunun yanında Alaplı’nın geleceği için çok önemli olan imar değişikliği ile ilgili bir maddemiz vardı. Ayrıca ilçe merkezine yapılması planlanan kapalı pazaryeri ile ilgili pazaryeri kuruluş komisyonunun hazırladığı bir rapor gündem de vardı. Bu her iki gündem maddesi de ilgili komisyonlara havale edildi. Fakat şunu görmüş olduk. Maalesef çok üzücü, Alaplı’nın geleceğini derinden etkileyecek şehir merkezine hem çok pahalıya mal olacak, yaklaşık 10 milyon lira maliyeti var. Ama ben bu maliyetin çok daha yukarıya çıkacağına inanıyorum. Hem çok pahalı belediye bütçesine büyük yük getirecek bir proje hem de ilçeye hayatını olumsuz etkileyecek bir proje ile yönetmelik tarafından ön görülen komisyonun çalışması sadece büyük puntolarla yazıldığı halde 4 satır, yani bu kadar önemli bir konu ile ilgili komisyonun verdiği karar ancak 4 satır ile ifade edilmiş. Gerisinde şurada merdiven, burada tuvalet var şurada şu var şeklinde belirtilmiş. Gönül isterdi ki böyle bir proje şehir merkezine yapıldığında Alaplı’da can güvenliği, trafik, otopark ihtiyacı, mevcut ekonomik pazarın büyüklüğü nedeni ile esnafın diğer durumları nasıl etkilenir. Bununla ilgili teknik bir çalışma yapılsaydı. Bu rapor burada konuşulsaydı. Fakat bu sadece bir formalite olarak görülmüş, adeta geçiştirilmiş komisyon üyeleri şu anda vatandaşımızın aktif olarak kullandığı pazaryerine götürülmemiş bile, oradaki günlük durum, oradaki insan ve araç sürkilasyonu hiçbir şekilde incelenmemiş bu konularda en ufak bir çalışma olmamış. Biz bununla ilgili şikayetlerimizi dile getirdik. İnşan plan ve bütçe komisyonunda arkadaşlarımız bunu değerlendirirler. Bir daha ki toplantıda da hayırlısı ile karara bağlarız” dedi.