1 Mart Bisiklet Halk Günü Kutlamaları kapsamında Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen bisiklet turuna büyük küçük herkes yoğun ilgi gösterdi.
Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından sabah saatlerinde Adıyaman Valiliği önünde başlanılan bisiklet turuna, Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Öztin, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ile çok sayıda vatandaş katıldı. Adıyaman Valiliği önünde başlayan bisiklet turuna katılan onlarca kişi, Atatürk Bulvarı Karapınar Mahallesi, Mimar Sinan Mahallesi, Yavuz Selim Mahallesi, Kayalık Mahallesi, Turgut Reis Mahallesinde oluşturulan yol güzergahlarını kullanarak yaklaşık 5 kilometrelik yol katledildi. Katledilen yaklaşık 5 kilometrelik yol mesafesi sonrasında bisiklet turu Adıyaman Valiliği önüne sona erdi.
Röp- Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, “Umarım süreklilik kazanır. Bu konuyla alakalı olarak yeni bir antrenör göreve başladı. Bu çocuklarımıza, gençlerimize bisiklet kullanma ve yarışları hakkında genel olarak danışmanlık yapacak.
Sürekli yarışlar düzenleyecek. Bugünde çok güzel bir baharın ilk gününde bisiklet halk günü düzenledik. Umarım bunun devamlılığı gelir. Böyle düzgün bir vadisi olan böyle bir ilde bisikleti halk bir yaşam biçimi haline getirir. Başta sayın valimize ve belediye başkanı olmak üzere tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Bu bir başlangıçtır ve devam edecek sürekli, hem yarış bisikleti anlamında hem dağ bisikleti hem de böyle bisiklet halk günleri anlamında süreklilik arz edecek inşallah” dedi.