Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Bedri Serter, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Mesajında, gerçekten gazetecilik yapmanın günümüzde zor olduğuna vurgu yapan Serter “Zorbalıkla, yolsuzluklarla, saman altından su yürütme anlayışıyla ülke yönetenler, ülkenin özgür ve bağımsız gazeteleri olsun istemezler” derken, şu açıklamalara yer verdi:
GAZETECİLİK KUTSAL BİR İŞTİR
’’1961 yılında yapılan düzenlemelerle, gazetecilerin çalışma koşullarının ve haklarının iyileştirilmesi ile kutlanmaya başlayan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü, gazetecilerin bayramı olması gerekirken, AKP iktidarı ve tek adam yönetimi sevdalıları tarafından yaratılan yeni medya düzeni yüzünden adeta yas günü haline gelmiştir. Özgür medya, özgür gazeteci aynı zamanda o ülkenin demokrasi anlayışının, ülkeyi yönetenlerin zihniyetinin de göstergesidir. Öyle ki, zorbalıkla, yolsuzluklarla, saman altından su yürütme anlayışıyla ülke yönetenler, ülkenin özgür ve bağımsız gazeteleri olsun istemezler. Kışın soğuğu, yazın sıcağı demeden, hak ettikleri ücretlerin ve sosyal desteğin çok altında şartlarda yılmadan, gazetecilik yapmak, doğru bilgilendirmek için gecesini gündüzüne katan gazetecilik yapan herkes gerçek emekçidir. Doğru ve ilkeli gazetecilik yapmaya çalışan tüm gazeteciler bizim gözümüzde kutsal bir işi icra etmektedir.
Mesleki ilkelerle, ülke sevdasıyla, taraf tutmadan gazetecilik yapmanın çok ama çok zor olduğu günümüzde maalesef ki, medya sektöründe AKP tarafından oluşturulan yandaş kesim, geçim kaygısıyla bu işi hak ettiği gibi yapmak isteyen gazetecileri ağır bir baskı altına almış, zaten zor şartlarda çalışan gazeteciler birde yandaş patron baskısı altına girmiştir. CHP, Yolsuzlukların olmadığı, tam bağımsız bir Türkiye için tam bağımsız gazeteciliğin ve gazetecilerin olmasına inanmakta ve tüm çalışmalarını bu yönde yapmaktadır. CHP iktidarı, işini düzgün, tarafsız, baskı altında olmadan, sadece doğruyu haber yapmak isteyen tüm gazetecilerinde iktidarı olacaktır.
Ülkede demokrasi hakim olsun, halkın gerçeklerden haberi olsun, millet kandırılmasın, emek en yüce değer olsun, Türkiye çağdaş bir ülke olsun isteyen tüm çalışan gazetecilerimizin yanında olduğumuzu;
Onların emeklerinin karşılığını almaları, gazetecilik yapanlarla, yalakalık yapanların ayrılması, patronundan çalışanına kadar herkesin baskıdan kurtulması için, tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi belirtirken, emek harcayan, zor şartlarda habercilik yapmaya çalışan, sesimiz kulağımız olan tüm gazetecilerimizin çalışan gazeteciler gününü kutluyorum.’’