ÇORUM (AA) - Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, çeşitli projelerle Mikrokredi Çorum Şubesi’ni ve kadın girişimcileri destekleyeceklerini söyledi.

Başaranhıncal, beraberinde TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Kepçeli ile TSO Meclis üyeleri Fatma Er ve Sevim Şahin ile Mikrokredi Çorum Şubesi'ni ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili Şube Yöneticisi Dilek Görkem Günlü'den bilgi aldı.

Ev hanımlarının ekonomiye kazandırılması amacıyla kurulan Mikrokredi’nin, Türkiye genelinde yaklaşık 60 bin üyeye finansal destek sağladığını belirten Günlü, sağlanan desteklerin genel olarak bağışlardan oluştuğunu söyledi.

Kadınlara bin lira ile 15 bin lira arasında değişen finansal destek sağlandığını ifade eden Günlü, "Bu desteklerle ev hanımları hobi olarak yaptıkları işlerden para kazanmaya başladılar. Hatta birçoğu kendi işletmesini ya da atölyesini kurdu. Çorum'da şu anda 41 kadın girişimci acil kredi almak için sırada bekliyor. Bu konuda iş dünyasından, kamu kurum ve kuruluşlarından destek bekliyoruz" diye konuştu.

TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal da kurum olarak Mikrokredi Çorum Şubesi'nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini dile getirerek, kadınların ekonomiye kazandırılmasının, ülkenin gelişimi açısından önemli olduğuna dikkati çekti.

Kurum olarak Mikrokredi Çorum Şubesi’ne 2 bin 500 liralık katkı sağladıklarını belirten Başaranhıncal, "Mikrokredi’den finansal destek alan kadın girişimcilerimiz, gerek azimleriyle, gerekse başarılarıyla her türlü takdiri ve daha fazla finansal desteği hak etmektedir. TSO olarak biz de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte de çeşitli projelerle Mikrokredi Çorum Şubesi’ni ve kadın girişimcilerimizi destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başaranhıncal ve beraberindekiler, daha sonra mikrokrediyle kendi işletmelerini kuran girişimcileri ziyaret etti.