İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir’in 21’inci yüzyılın kentleri arasına girmesi için kentin siluetini koruması ve tarihi yapılara sahip çıkılması gerektiğine dikkat çekti.
İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir’deki taşınmaz kültür varlıklarının restorasyonuna yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çalışmaları yapılan bir basın açıklamasıyla duyuran Toprak, İzmir’in kültürel değerlerini yaşatmanın önemine dikkat çekti. Toprak, İzmir’in önemli bir turizm merkezi olduğunu ifade ederek, "İzmir’in 21’inci yüzyılın kentleri arasına girmesi için kentin siluetini koruması ve tarihi yapılara sahip çıkılması gerekir. İki ayrı paket halinde karara bağlanmıştır. Toplam sayısı 61 olan bu projelere verilen destek miktarı yaklaşık 60 milyon TL civarındadır. İlk paketteki beş proje tamamlanmış olup yine ilk pakette bulunan 26 ve ikinci pakette bulunan 30 olmak üzere toplam 56 projenin sürecini bugün itibariyle başlatmış bulunuyoruz” diye konuştu.
2006 yılından bu yana geçen dokuz senelik sürede toplam 210 milyon liranın kültürel değerlere aktarıldığını kaydeden Vali Toprak, konuşmalarında sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu sene 60 milyon lira aktarım ile kültürel değerli göz önüne çıkarmayı ve turizme açmayı hedefliyoruz geçen dokuz seneden yapılan 210 milyon baz alındığında bu rakamın çok büyük olduğu anlaşılıyor zaten. Bizim hedefimiz 150 bin yatak kapasitesine ulaşmak. Çünkü turist çağırıyorsanız kalacak yerlere de sahip olmanız gerekiyor. Ayrıca yaz sezonu artan turist sayısının kış aylarında da devam etmesi için gerekli çalışmaların yapılması için bir an önce harekete geçeceğiz. Yapılacak kongrelerle ve kültürel değerlerin gün yüzüne çıkmasıyla bu hedefe ulaşacağımızı düşünüyoruz."