Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, ilçede bin 500 adet kaçak yapı olduğunu ifade ederek, “Kaçak yapılaşma siyasi hayatıma mal olsa da mücadele edeceğim” dedi.
Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, bir yıllık hizmet süresini basın mensuplarına değerlendirdi. Bir yıllık görev süresinde en büyük çabalarının kurumsallaşmakla ilgili olduğunu belirten Başkan Yıldırım, yeni bir ekiple Erbaa’da belediyecilik hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Yıldırım, kurumsal olarak hizmet kalitesini artırmayı amaçladıklarını belirterek, “Belediyemizi hem fiziki anlamda hem de bilgi ağı, teknoloji anlamında yeniden donatmaya karar verdik. Çünkü göreve geldiğimizde belediyenin borcu ne kadar, alacağı ne kadar dediğimizde sağlıklı bir veri yoktu. Bu anlamda kurumsal alt yapıda teknolojiye ciddi bir yatırımla veri sistemini oluşturduk. Şu anda bölgemizde nadir belediye de bulunan online bir şekilde borç sorgulama ve ödeme dahil olmak üzere belediyemizi dijital ortama taşıdık. Bu bilgi sistemi sayesinde e- imzaya geçiyoruz. Bu anlamda vatandaşın işini hızlandıracağız. Vatandaşın her birim müdürüne ayrı ayrı giderek dertlerini anlatmaktan ziyade işlemlerin hızlanması ve müdürlüklerin çalışmalarını rahatlatmak için beyaz masayı kurduk” dedi.
“TEK AKLIN DEĞİL ORTAK AKLIN SESİNİ YERİNE GETİRDİK”
Seçim döneminde vaatlerinin kitapçıda yer aldığını ifade eden Başkan Yıldırım, “Vatandaşlarımıza dedik ki bu kitapçıkları çöpe atmayın. 5 yıl sonra yaptıklarımızı ve yapamadıklarımızı göreceksiniz. Bu vaat ettiklerimizi 5 yıl sonra yerine getireceğiz dedik. Bu anlamda tek aklın değil ortak aklın sesini ortaya getirmek için çalışmalarımıza hız verdik. Yani sadece başkan söyler birileri yapar mantığından değil de hem birim müdürlerimiz hem muhtarlarımız hem de STK’lar ve vatandaşlarımızın bir araya geldiği görüşmeler sonucunda ortak aklı uygulayacağız demiştik. Bu anlamda da ulusal proje yarışması ile ilk projemizi Erbaa’nın kalbi olan Çamlık’ta yaptık. Ayrıca Cumhuriyet Meydanı ve 4 çarşımızın yayalaştırılması projemiz var. Bu projemizin de birinci Haziran ayında belli olacak ve çalışmaları başlatacağız. Tarih denilince akla Tokat gelir kadim bir şehirdir. Bu anlamda Erbaa’ya da ciddi oranda turist çekmeyi istiyoruz. Erbaa depremden sonra yıkılan ve tarihi dokusu yok olmuş bir şehir. Fakat şu anda 16 tane tescillenmiş eserimiz var. Bunlar köy sınırları içerisinde kalıyor. Bu yerleri doğamızla beraber turizme kazandıracağız fakat bizi farklı kılan ve bölge öne çıkaracak olan bir Horoz tepemiz var. M.Ö 2300 yılına kadar dayanan ilk kazılar 1954 yılında yapılmış 16 tarihi eser bulunmuş. Bunların birisi Paris bir diğer Amerika’da çoğunluğu da Ankara’da sergilenen tarihi eserler. Bunla ilgili çalışma başlattık. Bu anlamda yurt içinde bulamayınca yurt dışından hoca getirdik. 5 yıllık bir plan yaptık, Kültür Bakanlığı’ndan onayı aldık. Bakanlar kurulu kararı ile kazıya başlayacağız. Erbaa’da tarih varın ilk ayağı başlamış olacak. Akabinde bir açık hava sergisi ve müze ile beraber Erbaa’da da tarih olduğunu vurgulayacağız. Amasya’ya kadar gelip oradan bu tarafa geçmeyen turistleri Erbaa’dan başlayarak Kelkit Havzası ve Tokat’a çekmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.
“KAÇAK YAPILAŞMA SİYASİ HAYATIMA MAL OLSA DA MÜCADELE EDECEĞİM”
Başkan Yıldırım, kaçak yapılaşma ile mücadele ettiklerini belirterek, “Bana en çok oy verenler kaçak yapılaşmanın olduğu yerler. Ama Cumhurbaşkanımız Başbakan olduğu dönemlerde ‘çözüm süreci benim siyasi hayatıma mal olsa da yapacağım’ dedi. Bende kaçak yapılaşma siyasi hayatıma mal olsa da mücadele edeceğim. Yarın seçim olsa da böyle konuşacağım. Ev yaptıracak vatandaşlarımıza müracaatları halinde yardımcı oluyoruz. Bu anlamda maddi gücü olmayan vatandaşlarımıza ilk başta 100 tane sosyal konut üretmeyi düşünüyoruz. Bu anlamda TOKİ ile de yapılacak olan 500 konutla kaçak yapılaşma ile mücadelemizi güçlendirecek. Vatandaşlardan bu konuda rahatsız olanlar var. Çünkü ben komşumun evini mühürlettim. Bu bizlere zarar getirecek olsa da popülist siyaset yaparsak bir farkımız kalmaz. Vatandaş takdirde etse eleştirse de biz bunu yapacağız. 4 yılımız daha var, koltuğa yapışmak için gelmedik. Ama doğru şeyler yapamaz isek eleştirdiğimiz insanlardan bir farkımız olmaz ise o biz kendimizle çelişiriz. Şuanda imar konusunda beni eleştirenler Allah göstermesin bir deprem anında bana dua edecektir. Erbaa gibi kaçak yapılaşmanın olduğu bir ilçe yok. Erbaa’da bin 500 tane kaçak yapı var” ifadelerini kullandı.
CEZAEVİ YERİNE STADYUM PROJESİ
Eski TEKEL ambarlarının olduğu alana hapishane yerine stadyum yapma kararı aldıklarını ifade eden Başkan Yıldırım ayrıca TOKİ için arsa satın aldıklarını ve ilk etapta 500 konutluk çalışma başlatacaklarını sözlerine ekledi.