Genç Memur Sen Manisa Şubesi tarafından düzenlenen bir eylemle üniversitelerde yaşanan şiddet ve terör olaylarına tepki gösterilerek kitap okuma eylemi yapıldı. Eylemde ülkenin yeniden kaos ortamına sürüklenmek istendiği ve buna karşı sessiz kalınmayacağı vurgusu yapıldı.
Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Genç Memur Sen Manisa Şubesi tarafından Manolya meydanında üniversitelerdeki olaylara tepki göstermek için kitap okuma eylemi yapıldı. Eyleme Memur Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, İHH Manisa Şube Başkanı Halil Uysal, Genç Memur Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Önel, Memur Sen Konfederasyonuna bağlı sendika başkanları ve üyeleri, İHH üyeleri ve vatandaşlar destek verdi. Eylemde ülkenin kaos ortamına sürüklenmek istenmesine sessiz kalmayacaklarını belirten üyeler tepkilerini kitap okuyarak gösterdi.
Manolya meydanında gerçekleşen kitap okuma eylemi öncesinde grup adına açıklamayı Genç Memur Sen Üniversite Komisyonu Üyesi Alim Fidan okudu. Fidan, yaptığı açıklamada, bugün söz söylemek yerine gürültü çıkarmayı tercih edenlere ilmin birleştiriciliğini ve irfanın aydınlık iklimini idrak edemeyenlere, şiddeti bir yöntem kavgayı çıkar yol zannedenlere karşı üniversitelerimizin ilim ve irfan yurdu olduğunu, farklılıklarımızın zenginlik ve ülkemiz için manevi bir sermaye olduğunu hatırlatmak ve onları dünyanın en anlamlı en birleştirici eylemine davet etmek için toplandıklarını söyledi. Üniversite gençliğini suni ayrımlarla kamplaştırmak, aralarına siyasi fay hatları döşeyerek bilim ortamını ifsad etmek, gençleri şiddet ve terör dalgasının dinamik gücü olarak kullanmak için kolları sıvayan şer odaklarına karşı ortak bir ses vermek, konuya gereken toplumsal duyarlılığı sağlamak için bugün harekete geçmiş bulunduklarını anlatan Fidan, şöyle konuştu: "Eski Türkiye’nin ideolojik saplantılarını, karanlık ellerini bozmak için buradayız. Siyasi çıkar sağlamak isteyenlere tepkimizi göstermek için buradayız. Tüm siyasi provokasyonlara, sosyal manipülasyonlara sağduyu ve soğukkanlılığımızı muhafaza etmek için kararlı olduğumuzu göstermek için buradayız.”
ŞİDDET YERİNE KİTAP
Gençleri şiddet sarmalından uzak tutmak için kitap okumaya davet ettiklerini kaydeden Fidan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu şiddet sarmalından kurtulmak için gençliğimizi kitap okumaya, karanlığa karşı mum yakmaya davet ediyoruz. Genç adam, okumadığın gün karanlıktasın düşüncesini hayatımızın merkezine alarak çevreye ve insanlara zarar vermeden de bir eylemin yapılabileceğini göstermek için bugün meydanlara indik." Üniversite gençliğinin şiddet sarmalıyla terör dalgasına maruz bırakılması, ülkenin geleceğine yerleştirilmiş bir nükleer bomba olduğunu anlatan Fidan, sözlerini şöyle tamamladı: "Dinamitlenen yol Büyük Türkiye’ye giden yoldur. Tüm gelişmiş ülkelerde üniversiteler, gelişimin lokomotifi, toplumsal ilerlemenin ana eksenini belirleyen kuruluşlar oldu. Türkiye’de de üniversiteler, evrensel boyutlarda insanlık için değer oluşturmanın baş aktörleri olmaları gerekirken, bu ilim ve irfan yuvalarının terör dalgasıyla iğdiş edilmelerine müsaade edilebilir mi? Üniversitelerde şiddet ve terör dalgasının yayıldığı bu dönemde sessiz kalmanın bu ülkeye yapılabilecek en büyük kötülük olduğunu düşünüyoruz. Buradan tüm üniversite gençliğine karşı ortak bir irade çağrısında bulunmak istiyoruz. Bu çağrı Büyük Türkiye yolunda emin adımlarla yoluna devam eden ülkemin üniversite gençliğinin olaylar karşısında serinkanlı hareket etme, aklın yörüngesinde sağduyulu davranma, zaman omuz omuza davranma zamanıdır diyoruz.”
KİRLİ OYUN
Türkiye’nin tarihi bir seçim öncesinde karanlık güçlerin kirli provokasyonlarıyla ülkenin kaosa sürüklenme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını kaydeden Fidan, şunları söyledi: “Geçen günlerde bir savcımızın kalleşçe şehit edilmesi sözünü ettiğimiz hassas dönemin en önemli olayıdır. BU cinayeti büyük bir nefretle kınıyor, kamuoyunu sağduyuya davet ediyoruz. Eski Türkiye özlemi duyanlara fırsat vermeyeceğiz. Soylu gençliğin inşası ve medeniyet değerlerimizin ihyası için kitap okuyarak kendimizi en iyi şekilde yetiştirerek, her zaman üzerimize düşeni yapmayı milletimize karşı bir borç bileceğiz.”
Fidan’ın açıklamasının ardından eyleme katılanlar Manolya meydanında oturarak yanlarında getirdikleri kitapları okudu. Yarım saat süren kitap okuma eyleminin ardından grup üyeleri dağıldı.